Tgrt Haber
12 May 2021 08:50

Aşı kartında yeni dönem başladı

Aşı kartında yeni dönem başladı... Türkiye’de iki doz aşı olmuş vatandaşlar hayat eve sığar uygulaması üzerinden ‘Türkiye Cumhuriyeti aşı kimliği’ oluşturabilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan o kartla yurtdışı kapısı da aralanacak. İşte detaylar...

Aşı kartında yeni dönem başladı
aşı,koronavirüs,aşı kartı,HES

Aşı kartında yeni dönem başladı. Sağlık Bakanlığı e-Nabız'dan sonra HES uygulaması üzerinden, “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği” oluşturulmasına imkan tanıdı.

AŞI KARTINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Sinovac, Biontech ya da Sputnık v aşılarından iki doz aşısını olmuş vatandaşlar, uygulamaya girerek aşı kimlik kartlarını oluşturabilecek. İsteyenler uygulamaya pasaport numaralarını da ekleyebilecek bu kişilerin pasaport bilgileri aşı kimlik kartlarının içerisinde yer alacak.

Söz konusu kimlik kartları, yurt dışı seyahatlerde kullanılabilecek. seyahat edilen ülkeye girişte pasaportların okutulmasıyla kişinin aşı bilgisine ulaşılabilecek.

"Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği"nin üzerinde, kişinin T.C.  kimlik ve pasaport numarası, ad ve soyadı ile doğum tarihi, uyruğu gibi bilgilerin yanı sıra "koronavirüs aşısı olmuştur" bilgisi de yer alacak

Yapılan aşının adı ve tarihinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz yaz hayata geçirdiği güvenli turizmin logosu da kimlik üzerinde olacak.

Kimliğin rahatça okutulabilmesi için bir de karekod oluşturuldu. Karekod okutulduğunda İngilizce ve Türkçe olarak ekranda, aşı kimliği bilgileri yükleniyor.

AŞI KARTI NASIL ÇIKARILIR?

İki doz aşılarını olan vatandaşlar HES uygulamasına giriş yaparak aşı kartı alabilecek. Pasaport uygulamaya tanımlanacak. Ardından "pasaportlarım"a gelerek ekle tuşu seçip pasaport numarası girilecek.. Ana ekrana dönerek "koronavirüs aşı bilgilerim" kutucuğu seçildikten sonra, gelen ekrandan "aşı kartlarım" yazılı sekme tıklanacak ve aşı kartı oluştur butonu seçilecek. Böylece kimlik kartı kısa sürede oluşturulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...