Tgrt Haber
28 Haziran 2021 20:14

Aşı olmayana kısıtlama yolda

Türkiye’de koronavirüs ile mücadelede aşılama çalışmaları devam ederken yerinde karar uygulaması kapsamında Van’da aşı olmayanlar için kısıtlama gündemde.

Aşı olmayana kısıtlama yolda
aşı,,koronavirüs,

Türkiye normalleşme sürecinin başlayacağı 1 Temmuz’a kitlendi. Aşılamada yaş gruplarının düşmesi ile birlikte Türkiye normalleşme sürecine adeta aşı atağı ile giriyor. Yerinde karar döneminin devam etmesi ile birlikte il bazlı kararlar da alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Van’da aşı olmayanlar için kısıtlama gündemde.  Aşılamada yaşın 18’e düştüğü belirtilen açıklamada  Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın yüzde 35 aşı oranıyla Türkiye'de 71’inci sırada yer aldığını belirterek, “Bir süre sonra aşı olmamış kişilere yönelik bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir. Kamu kurumlarına girişlerde aşı olma şartının aranması, uçak bileti, şehirlerarası toplu taşımada aşı olma şartı aranabilir” dedi.

698 BİN KİŞİNİN AŞILANMASI PLANLANIYOR

Van’da kurumların dışında İlçe Sağlık Müdürlüklerine bağlı 63 ekip ve 213 personelin sahada aşılama hizmetlerini yürüttüğü kaydedildi. Türkiye geneli aşılama oranlarında 71. sırada yer alan Van’da toplam 698 bin 700 kişinin aşılanması planlanırken, şu ana kadar toplam 342 bin 681 doz aşı yapıldığı belirtildi. Yapılan birinci doz sayısı 250 bin 155, ikinci doz sayısı ise 92 bin 526 olarak ifade edildi.
Delta olarak adlandırılan Hindistan varyantıyla ilgili bilgi veren Vali Bilmez, Van’da 8 Hindistan varyantı tespit ettiklerini, bunun 4’ünün Erciş, diğer 4’tünün de İpekyolu ilçesinde olduğunu kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...