Tgrt Haber
08 Haziran 2021 10:09

Aşı olmayanlara kısıtlama gelebilir

Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesinde yeni detaylar ortaya çıktı. Aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık uygulanması planlar arasında bulunuyor. Ayrıca aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da gündemde yer alıyor.

Aşı olmayanlara kısıtlama gelebilir
koronavirüs,aşı,kısıtlama

Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesinde yeni detaylar ortaya çıktı. Vaka sayıları istenilen seviyeye düşerse kısıtlamaların kaldırılması, vaka sayıları hedeflenen düzeye düşmez ise toplumun büyük bir kısmı aşılanıncaya kadar yeni tedbirlerin gelebileceği belirtiliyor. Buna göre aşı olmayanların toplumdaki dolaşımını azaltmaya yönelik adımlarında yeni tedbirler arasında yer alabilir.Bu kapsamda aşı olmayanlara yönelik yeni kısıtlamalar yolda.

AŞI YAPTIRANLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Hızlı bir aşı kampanyasıyla sonbaharda toplumsal bağışıklığın yüzde 70’e ulaşması planlanıyor. Planın başarıyla uygulanabilmesi için de bazı önlemler alınacak. Aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık uygulanması da planlar arasında bulunuyor. HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM’lere alınmaması gibi, aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da tartışılmaya başlandı.

Sinema, tiyatro, spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerlere aşı olmayanların girememesine ilişkin kurallar da gündemde yer alıyor.

AŞILAMADA KRONİK HASTALIK LİSTESİ GENİŞLEDİ

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, ülkeye ulaşan BioNTech aşılarıyla birlikte, kronik hastalıklara yenilerini ekleyerek aşılanacak vatandaş sayısını artırdı. Bu yeni kronik hastalıkların başında tansiyon, diyabet, ileri böbrek hastalıkları ve kalp hastalıkları da bulunuyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...