Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 10:08

Aşılar Delta'ya karşı ne kadar etkili? Son araştırmadan dikkat çeken sonuç

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantına karşı aşıların ne kadar etkili olduğuna dair yapılan son araştırma dikkat çekti.

Aşılar Delta'ya karşı ne kadar etkili? Son araştırmadan dikkat çeken sonuç
delta,aşı,koronavirüs,covid 19

Hindistan'da ortaya çıkan ve tüm dünyada tehlike oluşturan Delta varyantına karşı aşıların ne kadar etkili olup olmadığı hala çeşitli soru işaretleri barındırırken yapılan bir araştırma endişeleri arttırdı. 

Hindistan'dan ve Cambridge Terapötik İmmünoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nden bilim adamları ile ortaklaşa yürütülen "Sars-Cov-2 B.1.617.2 Delta Variant Emergence ve Vaccine Breakthrough: Collaborative Study" adlı ortak çalışma gündeme bomba gibi düştü. 

Bu araştırmaya göre aşılar, Wuhan'da ortaya çıkan Covid 19'a karşı 8 kat güçlüydğ fakat Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantına karşı durum bu yönde değil. Aşılar, Delta'ya karşı daha etkisiz.

The Indian Express'te yer alan habere göre, araştırma ekibinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Değerlendirilen tüm senaryolarda, sonuçlarımız Delta varyantının hem daha bulaşıcı olduğunu hem de önceki enfeksiyon tarafından ortaya çıkan önceki bağışıklıktan daha önce dolaşan soylara kıyasla daha iyi kaçabildiğini gösteriyor.''

''Ekip adına açıklamalarda bulunan Dr. Chand Wattal ise 'Virüs sinsi sinsi, hala avını arıyor. Bu mutant, akciğer epitel hücrelerine bağlanmak için, Wuhan türünden çok daha fazla insanı enfekte etme kapasitesini sağlayan gelişmiş başak proteinleriyle geri döndü.''

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...