Tgrt Haber
17 Eylül 2021 15:23

Son dakika! Sağlık Bakanlığı duyurdu: Aşılı temaslılara karantina uygulanmayacak!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Rehberi'nde değişiklik yapıldığını belirterek tam aşılı ve temaslı olan kişilerin HES kodunun ilk 5 gün riskli sayılmayacağını ve 5'inci gün PCR testinin negatif çıkması halinde bu kişilere izolasyon uygulanmayacağını kaydetti.

Son dakika! Sağlık Bakanlığı duyurdu: Aşılı temaslılara karantina uygulanmayacak!
negatif,aşılı,temaslı,pcr,koronavirüs

'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde yapılan güncellemede, aşı süreci tamamlanmış kişilerin ilk 5 gün boyunca riskli grupta yer almayacağı ve 5 günün sonunda PCR testlerinin negatif çıkması halinde izolasyona alınmayacakları kaydedildi.

Tam aşılı temaslılarda yapılan bu değişiklikle birlikte, iki doz aşı olup da ikinci aşılamanın üzerinden 14 gün geçen kişiler, herhangi bir Kovid-19 hastasıyla temasta bulunmalatı halinde, ilk 5 gün riskli grupta bulunmayacak. HES kodunda da riskli görülmeyecek oaln bu kişiler, beşinci gün verecekleri PCR testinin sonucunun negatif çıkması halinde de izolasyona alınmayacak.

Son dakika! Sağlık Bakanlığı duyurdu: Aşılı temaslılara karantina uygulanmayacak!

PCR TESTİ POZİTİF ÇIKAN AŞILILAR

Beşinci gün PCR testi pozitif çıkan aşılılar ise testi yaptırdığı günden itibaren izolasyona alınacak ve 9 gün boyunca karantinada kalacak. 

Aşılı olup da temaslı olduğu halde beşinci gün test vermeyen kişilerin ise HES kodu riskli sayılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...