Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2022 09:25 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 09:28

Aşırı hız cezasına 'kamu görevi' affı

Duruşmaya yetişmek için aşırı hız yapan avukat, kesilen bin 399 lira cezanın ardından mahkemeye başvurdu. Mahkeme cezanın kaldırılmasını isteyen avukatı ‘kamu görevi yaptığı’ gerekçesiyle haklı bularak cezayı iptal etti.

Aşırı hız cezasına 'kamu görevi' affı
aşırı hız,trafik kuralları,trafik cezası,radar

Konya Barosu avukatlarından Adem Akyürek, 4 Kasım 2021 tarihinde Bursa Adliyesi'ndeki duruşmalarına katıldı. Aynı gün içinde ertesi günkü duruşmasına yetişmek için Konya'ya yola çıktı.

Afyonkarahisar'da 90 kilometre hız sınırı bulunan yolda 108 kilometre hız yapan avukata, hız sınırını aştığı gerekçesiyle 1399 TL idari para cezası aldı.

Sabah gazetesinin haberine göre, cezanın iptali için Avukat Akyürek, Afyon Çay Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurdu. Mesleğinin sorumluluğu gereği kısıtlı süre içinde duruşma hazırlıklarını bir an evvel yapma zorunluluğu bulunduğunu söyleyen Akyürek, aynı gün içinde Bursa'dan Konya'ya seyahat edip ertesi günkü duruşmalarının hazırlığını yapmak zorunda olduğunu vurguladı. Akyürek, her iki ilde katıldığı duruşmalara ait zabıtları da delil olarak sundu ve cezanın iptalini talep etti.

KAMU GÖREVİ VURGUSU

Hakimlik, duruşmalara yetişebilmek için avukatın hız ihlali yaptığının altını çizerek, avukatın kamu görevini gerçekleştirdiğini belirtip itirazı kabul ederek 1399 liralık idari para cezasının iptaline karar verdi.

Mahkemenin kararı beraberinde tartışmaları da getirdi. Kararı sosyal medyada tartışan bazı avukatlar kararı doğru bulurken bazıları ise ertesi günkü duruşma için ceza iptalinin doğru olmadığını savundu.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...