Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 12:54

Aşırı sağanak uyarısı: Meteoroloji riskli illeri açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde sel felaketi yaşayan Rize ve Artvin ve yurdun bazı bölgelerinde sağanak etkisini gösterecek

Aşırı sağanak uyarısı: Meteoroloji riskli illeri açıkladı
Meteoroloji,sağanak,hava durumu,artvin,rize,doğu karadeniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporuna göre Doğu Karadeniz’de şiddetli yağışlara karşı vatandaşı uyardı. Ordu ve Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli, Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı olacak.

SALI GÜNÜNE DİKKAT

Yağışların; Samsun ve Sinop çevreleri ile Bartın’ın doğu, Karabük ve Kastamonu kuzey, Ordu’nun batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Ordu ve Giresun ile Trabzon'un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Trabzon'un doğusu ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (75-150 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için Doğu Karadeniz’e sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.  Meydana gelebilecek ani sel ve su baskını karşısında vatandaşı uyarı yapılırken yağışların Çarşamba günü etkisini azaltması bekleniyor. 

Aşırı sağanak uyarısı: Meteoroloji riskli illeri açıkladı

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN VATANDAŞA ÇAĞRI

Bakan Pakdemirli, salı günü bölgede yağış beklendiğine dikkati çekerek, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Trabzon'dan Hopa'ya kadar bölgede 75 ila 150 kilogram yağış beklendiğine dikkati çeken Pakdemirli, "Bu yağış belki geçen hafta almış olduğumuz yağışların bir miktar altında olabilir ama toprağın doygun olduğunu ve geçirgen olduğunu unutmayalım. Bundan dolayı bu yağışların da sel getirebileceğini, salı gününden itibaren başta bölge halkı olmak üzere çok dikkatli olmamız gerektiğini de tekrar ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

>

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...