Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 12:02

Bilim Kurulu üyesi Prof. Yavuz'dan aşısızlara uyarı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 2 doz aşı olmadan sosyal ortamlarda bulunmayın uyarısı yaptı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Yavuz'dan aşısızlara uyarı
koronavirüs,,kovid 19,,aşı,,aşılama,,sağlık,,pandemi,,salgın,

Kısıtlamaların kaldırılmasından bu yana vakalar git gide artıyor. Günlük 17 bine yaklaşan vakalar uzmanlara göre yakında 20 binleri geçip dördüncü piki bizlere yaşatabilir. Hem de çok uzak bir tarihte değil ağustosun ilk haftasında Türkiye korkutan rakamlarla karşılaşabilir.

AŞISIZLARA UYARI: SOSYAL ORTAMA GİRMEYİN

Türkiye'de vakalar her geçen gün artarken Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan ikinci doz aşı uyarısı geldi. "Aşısızsanız sosyal ortamlarda bulunmayın" diyen Prof. Yavuz, sosyal ortamlarda bulunmadan önce ikinci doz aşının yaptırılması yönünde uyarıda bulundu. 

 Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sosyal hayatın, insanlarla bir arada bulunabilmenin uyulması gereken kuralları vardır, şu anda aşı olmak bu kuralların en önemlisi haline geldi. Lütfen, herhangi bir sosyal ortamda bulunmadan önce 2 doz aşınızı olun, aşısızsanız sosyal ortamlarda bulunmayın" ifadelerini kullandı.

22 MİLYON KİŞİ AŞISIZ

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Temmuz aşı verilerini açıkladı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Toplam 1 milyon 367 bin 872 doz aşı uygulandı. İlk doz aşısını yaptıranların sayısı 244.868. İkinci doz aşısını yaptıranların sayısı 910.136. Üçüncü doz aşısını yaptıranların sayısı 212.868. İlk doz aşısını henüz yaptırmayanların sayısı 22.344.407’e indi" ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...