Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ocak 2022 12:23

Son dakika! Asiye'den sevindiren haber: Taburcu edildi

Son dakika haberi: Gaziantep'te 2 pitbullun saldırısı sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden öğle saatlerinde taburcu edildi.

Son dakika! Asiye'den sevindiren haber: Taburcu edildi
Son dakika,Gaziantep,Pitbull,Asiye Ateş

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde oturduğu sitenin basketbol sahasında iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmış, köpeklerin elinden zor kurtarılmıştı. Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine tepkiler çığ gibi büyümüş Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü.

Son dakika! Asiye'den sevindiren haber: Taburcu edildi
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde oturduğu sitenin basketbol sahasında iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmış, köpeklerin elinden zor kurtarılmıştı.

Minik Asiye, Gaziantep'te gördüğü tedavinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahretttin Koca'nın talimatı üzerine Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın takip etmesini istedi.

DOKU NAKLEDİLDİ

Küçük Asiye, Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği hava ambulansıyla Gaziantep'ten 25 Aralık'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirilerek tedavisine başlandı. 1 gün sonra ise Özkan ve ekibi tarafından yaklaşık 4 saat süren ilk seans ameliyatı ile Asiye'ye kalça ve sırtından doku nakledildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından Asiye, 2 gün sonra uyandırılıp, 29 Aralık'ta normal servise alındı. 14 Ocak’ta Asiye’ye kulağındaki hasar ve yüz felcine yönelik sinirle ilgili operasyonlarda yapılmıştı. Küçük Asiye’nin 26 Ocak’ta işitme kaybına yönelik kulağına da operasyon yapılmıştı.

NE OLMUŞTU?

22 Aralık 2021'de Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 4 yaşındaki Asiye Ateş, 2 pitbullun saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 5'i tutuklanmıştı. Minik Asiye Gaziantep'teki ilk tedavisinin ardından Antalya’ya sevk edilerek Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralık 2021'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...