Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2021 18:25

Askeri helikopter düştü: 11 şehit

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi bir helikopter düştü. Kazada 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da aralarında olduğu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Askeri helikopter düştü: 11 şehit
bitlis,tatvan,şehit

Bingöl’den kalkan askeri helikopterin Bitlis’in Tatvan ilçesi kırsalında kaza kırıma uğraması sonucu 11 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığından yapılan ilk açıklamada, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesildiği, arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığının tespit edildiği, 9 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı bildirildi.

Askeri helikopter düştü: 11 şehit

ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ
MSB'den daha sonra yapılan açıklamalarda ise, kazada yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 2 askerin daha şehit olduğu ve şehit sayısının 11'e yükseldiği duyuruldu.

Askeri helikopter düştü: 11 şehit

MSB'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.  
Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.
Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.
Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz."

Askeri helikopter düştü: 11 şehit

8. KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL OSMAN ERBAŞ DA ŞEHİT OLDU
Bitlis'te düşen helikopterde şehit olanlardan birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, bugün Bingöl'den 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter Bitlis Tatvan sınırlarında düştü. Helikopterde bulunan 9 askeri personel şehit oldu, 4'ü ise yaralandı. Şehit olanlardan birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

Askeri helikopter düştü: 11 şehit

DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTERDE BULANAN ASKERİ PERSONELİN İSİMLERİ 

Şehit olan askerlerimizin isimleri belli oldu.
- Korgeneral Osman Erbaş
-Topçu Kıdemli Çavuş Nazmi Yılmaz
-İstihbarat Albay Şentürk Aydıner
-Bakım Yüzbaşı Salih Sarıoğlu
-Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir
-Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu
-Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş
-Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal
-Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek
-Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci
-Uzman Çavuş Hakan Gül

Kazada yaralanan 2 askerin isimleri;
-Binbaşı Alptekin Köprülü
-Yüzbaşı Ender Uzunçakmak

Askeri helikopter düştü: 11 şehit

BAKAN AKAR'DAN İLK AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kaza kırıma uğrayan askeri helikopter kazasıyla ilgili "Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz." dedi.

Bakan Akar, Tatvan’da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin, “İlk bilgilere ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak. Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir” dedi.

Askeri helikopter düştü: 11 şehit

 









 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...