Tgrt Haber
27 May 2021 07:31

Askeri suçlar yeniden belirleniyor

AK Parti, askeri suçları düzenleyen 20 maddelik yasa teklifini Meclis’e sundu. Teklifle askeri suçlara ilişkin davalara bakacak mahkemeler yeniden belirleniyor. Bu kapsamda Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları hakkında askeri suçlardan dolayı soruşturma yapılması Cumhurbaşkanının iznine bağlandı.

Askeri suçlar yeniden belirleniyor
AK Parti,askeri suçlar yasası,meclis

AK Parti, askeri suçları düzenleyen 20 maddelik yasa teklifini Meclis’e sundu. Teklifle askeri suçlara ilişkin davalara bakacak mahkemeler yeniden düzenleniyor. Ayrıca askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler ve bunları takip edecek merciler yeniden düzenleniyor.

Yapılacak değişiklikle askerlik hizmet ve görevleriyle ilgili olarak işlenen suçlar, askeri suç olarak sayılacak

Teklifle, suçüstü yakalanan asker kişiyi kolluk görevlileri yakalama yetkisine sahip olacak. Bu kapsamda; asker olarak görev yapan kişiyi amiri, üstü, askerî karakol, nöbetçi, devriye, askerî inzibat ve kolluk görevlisi yakalayabilecek.

Teklifte, yüce divanda yargılanacak asker kişilerle ilgili soruşturma usulleri de belirlendi.

SORUŞTURMA İZNİNİ CUMHURBAŞKANI VERECEK

Genelkurmay Başkanı ile kara, deniz ve hava komutanları hakkında askeri suçlardan dolayı soruşturma yapılması Cumhurbaşkanı iznine bağlandı

General ve amiraller hakkındaki soruşturma iznini ise Milli Savunma Bakanı verecek. Milli Savunma Bakanı bu yetkisini personelden sorumlu bakan yardımcısına devredebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...