Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2019 16:40

Assan Alüminyum, sürdürülebilirliğe odaklanan iş süreçlerini ALUEXPO Fuarı’nda tanıttı

Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren, alüminyum sektörünün Türkiye’deki en büyük üreticisi Assan Alüminyum, sektörün kalbinin attığı ALUEXPO Fuarı’nda yeni ürün ve teknolojilerini tanıttı. ‘Geleceği tüketmeden üretiyoruz’ sloganıyla üretim faaliyetlerine devam eden Assan Alüminyum, sürdürülebilirliğe odaklanan iş süreçleriyle dikkat çekti.

Assan Alüminyum, sürdürülebilirliğe odaklanan iş süreçlerini ALUEXPO Fuarı’nda tanıttı
Assan Alüminyum,

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve alüminyum sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı ALUEXPO, 10-12 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini bir araya getiren ve 10 binin üstünde ziyaretçinin buluştuğu fuarda Assan Alüminyum, 386 metrekarelik sürdürülebilirlik odaklı standında katılımcılarla buluştu. Assan Alüminyum, fuarda sosyal, çevresel ve ekonomik açıdan nasıl sürdürülebilirliği sağladığını ve beraberinde alüminyumun yüzde 100 geri dönüştürülebilir doğasına dikkat çekti.
Alüminyumun yüzde 100 geri dönüştürülebilir, çevre dostu bir ürün olduğunun altını çizen Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, “Alüminyum, yapısı gereği doğayla dost bir ürün. Assan Alüminyum olarak alüminyumun bu özelliğinden maksimum fayda oluşturuyoruz. Geri dönüşüm tesisimizde dönüşüm faaliyetlerini en etkin biçimde gerçekleştiriyoruz. Kibar Holding olarak United Nations Global Compact (UNGC) imzacısıyız ve şirket süreçlerimizde de sürdürülebilir kalkınma hedeflerini kendimize ilke edindik. Gelecek nesillere daha yaşanılası bir dünya bırakmak adına gayret gösteriyoruz” açıklamasında bulundu. “Ekonomik, çevresel ve toplumsal boyutlarda üzerimize düşen sorumluluğun daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz” diyen Güngör, Assan Alüminyum bünyesinde yer alan yenilenebilir enerji üretim tesislerinde, üretim tesislerinin bir senelik elektrik enerjisi tüketiminin neredeyse tamamı kadar temiz enerji ürettiklerinin altını çizdi.
“Alüminyum sektörü geliştikçe Türkiye de gelişecek”
Alüminyumun stratejik bir ürün olduğunu ve kullanım oranının gelişmişlik göstergesi olduğunu belirten Güngör, “Alüminyum stratejik bir ürün, sektörümüz geliştikçe Türkiye de gelişecek. Bu gelişime hız kazandırmak için 30 yılı aşkın süredir gayret gösteriyoruz. Assan Alüminyum olarak, Türkiye’de sektörün öncüsü, folyo üretim kapasitemizle Avrupa’nın en büyük üç üreticisinden biri, global alüminyum pazarının da en önemli aktörlerinden biri konumundayız. Ürünlerimizi 70’ten fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Ana değerlerimiz olan güvenilirlik, esneklik ve yenilikçilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olmamız ve müşteri odaklı çalışma anlayışımız sayesinde bugün Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dört kıtaya ihracat yapıyoruz. Yurt dışında büyüme ve global bir marka olma stratejimiz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Avrupa odağımızı korumaya devam ederken, Kuzey Amerika’daki faaliyetlerimizi de güçlendirmeyi hedefliyoruz. Batı Avrupa ülkeleri bizim ana ihracat pazarlarımız olmaya devam edecek. Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, gelişmiş Uzakdoğu ülkeleri ise yeni derinleşeceğimiz pazarlar olacak” dedi.
ALUEXPO 2019 Fuarı ile eş zamanlı olarak, TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalürji ve Malzeme Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenlenen 9’uncu Uluslararası Alüminyum Sempozyumu (ALUS’09) da gerçekleşti. Göksal Güngör’ün Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü sempozyum, birbirinden değerli uluslararası sektör temsilcisi konuşmacıların yer almasıyla bu sene daha uluslararası bir kimlik kazanarak katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...