Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2021 06:49

Atama Kararları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın valiliklere ve il emniyet müdürlüklerine yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Atama Kararları Resmi Gazete’de
Atama Kararları,resmi gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Resmi Gazete’de  atama kararları yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, Vali -Mülkiye Başmüfettişliğine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Kırıkkale Valiliği’ne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Bülent Tekbıyıkoğlu, Elazığ Valiliğine, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman ve Bilecik Valiliğine İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne, Muş İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Muş İl Emniyet Müdürlüğüne Engin Koloğlu atandı.

ERKAYA YIRIK KİMDİR?

1968 yılında Aksaray'da doğan 53 yaşındaki Erkaya Yırık, ilköğrenimini Almanya'da bitirdikten sonra orta ve lise öğrenimini Aksaray'da tamamladı. 1987 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldu. 9 Haziran 2020 tarihinde Elazığ'a vali olarak atanan Kırık, 2 Ekim 2021'de ise Vali-Mülkiye Başmüfettişi oldu.

KIRIKKALE VALİSİ BÜLENT TEKBIYIKOĞLU KİMDİR?

 1976 Ankara'da doğan Bülent Tekbıyıkoğulu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. 23 Eylül 2011 tarihinde Hassa Kaymakamlığı görevine atanan Tekbıyıkoğlu, 2 Ekim 2021'de ise Kırıkkale Valisi oalrak görevlendirildi.

ELAZIĞ VALİSİ ÖMER TORAMAN KİMDİR?

1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde dünyaya gelen Toraman, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu.

Sırasıyla Kastamonu Küre Kaymakamlığı, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Çorum Kargı Kaymakamlığı, Ankara Nallıhan Kaymakamlığı, Elazığ Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılından itibaren ise Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve son olarak İller İdaresi Genel Müdür Vekili olarak üst düzey görevlerde bulunan Vali Ömer Toraman Tokat Valiliği, Kütahya Valilikleri görevlerinde bulundu. Son olarak yayımlanan kararname ile birlikte İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Ömer Toraman Elazığ Valiliği görevine atandı.

BİLECİK VALİSİ KEMAL KIZILKAYA KİMDİR?

1975 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesinde dünyaya gelen Kızılkaya, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2 Ekim 2021'de yayımlanan Resmi Gazete karanamesi ile Bilecik Valisi olarak atandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...