Tgrt Haber
10 Nisan 2016 00:25

Ataş, 'Bu millet yakıp yıkanları görecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, "Bu millet yakıp yıkanları görecek. Biz samimiyetimizden ve milletle iç içe ve birlikte olmaktan vazgeçmeyelim. Eninde sonunda hak galip gelecektir" dedi.

Ataş, 'Bu millet yakıp yıkanları görecek'
ak parit, ataş,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'nda, güçlü, gelişmiş ve insan haklarına dayalı hukuku üstün kılan bir Türkiye'den rahatsız olan savaş lobilerinin Türkiye'ye yönelik manipülasyonlar yaptığını belirtti.

"Bu millet yakıp yıkanları görecek. Biz samimiyetimizden ve milletle iç içe ve birlikte olmaktan vazgeçmeyelim. Eninde sonunda hak galip gelecektir." ifadelerini kullanan Ataş, cezaevindeki çocuğu ile Kürtçe konuşamayan, gidip çocuğunun halini hatırını soramayan annelerin ızdırabının dinmesinin birilerini rahatsız ettiğini kaydetti.

"Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım ve barbarlık görmedi"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin büyük bir yıkımla ve büyük bir şiddetle karşı karşıya kaldığını belirtti.

"Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım ve barbarlık görmedi. Güya barış, demokrasi, çözüm ve Türkiyelileşme diyenler ve Kürt sorunun çözeceğim iddiası ile yola çıkanlar bu barbarlığa 'dur' diyemediği gibi bu şiddeti ve barbarlığı meşrulaştırma görevine soyundu. Bu yıkımı hükumetin üzerine yıkmaya çalıştı" diyen Ensarioğlu, her şeyin milletin gözü önünde olduğunu, hiçbir şeyi gizleyemeyeceklerini kaydetti.

"Hiç kusura bakmayın, bu millet size mahkum değil"

Şiddeti şehir merkezlerine taşıyanların, 5 bin yıllık bu kentin tarihinin, kültürünün yok olması, polis ve askerlerin şehit edilmesine ses çıkarmadığını anlatan Ensarioğlu, şöyle devam etti:

"Bu kent yıkılırken sesi çıkmayanlar 'Sur'a dokunma' demedi. Sur içindeki tarihi değerler, camiler ve kiliseler barbarca yakılıp yıkılırken hiç konuşmadılar. Bugün Sur için inşa süreci ve büyük bir seferberlik başlatılmış, 'Sur'a dokunma' diyorlar. Hiç kusura bakmayın, bu millet size mahkum değil. Siz istediğiniz kadar yıkın, engel olun, bizim bu hizmetleri yapmamamıza, bu kentin tarihini yeniden ayağa kaldırmamıza, bu kenti yeniden ihya ve inşa etmemize, yeniden ekonomisinin canlanması için hizmet yapmamıza engel olamazsınız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...