Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2017 15:12

Atatürk Havalimanı'nda 'vücut tarayıcı cihaz' kullanımı başlıyor

ABD uçuşlarında elektronik cihaz yasağının kaldırılmasından sonra güvenlik önlemleri çerçevesinde Vücut Tarayıcı cihazlar" Atatürk Havalimanına getirilerek montajına başlandı.

Atatürk Havalimanı'nda 'vücut tarayıcı cihaz' kullanımı başlıyor
Atatürk Havalimanı, vücut tarayıcı cihaz,

Yetkililer yeni cihazlarda diş protezi röntgeni çektirir gibi tarama yapılacağı ve görüntülerin de ekran üzerinde görüleceğini söylediler. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Havalimanı için 10,  Ankara ve İzmir için ise 4'er  Vücut Tarayıcı (Body Scanner) alındığı öğrenildi. .Vücut tarayıcılarla,  yolcunun üzerindeki plastik, seramik ve sıvı dahil tüm unsurlar ekranda görülüyor.

Vücut üzerinde herhangi bir unsur varsa operatör bu bilgiyi güvenlikteki arkadaşlarına bildiriyor ve göründüğü noktaları da belirtiyor. Yolcu cihazın içine girdikten sonra iki kez sağlı ve sollu olarak dönüyor. Aynı diş protezi çekilir gibi görüntü alınıyor. Bu görüntü operatörün önüne düşüyor ve operatör de görüntüye göre karar veriyor.

Yetkililer Vücut Tarama cihazlarının dış hatlarda pasaport kontrolünden sonra, iç hatlarda da güvenlik kontrolü yapılan bölgede kullanılacağını söylediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...