Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2014 10:39

Av sezonu sona erdi

Av ve yaban hayvanlarını üreme dönemlerinde doğal ortamlarıyla korumak maksadıyla 2 Mart'tan itibaren tüm yurtta genel av yasağı başlatıldı.

Av sezonu sona erdi
av sezonu,2 mart,türkiyede av sezonu,hayvanlar,doğal ortamları,

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Merkez Av Komisyonu, av ve yaban hayvanlarını üreme dönemlerinde doğal ortamlarıyla korumak maksadıyla 2 Mart'tan itibaren tüm yurtta genel av yasağı başlatıldığını duyurdu.Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre,17 Ağustos 2013'te Batı Akdeniz Bölgesinde I.Grup Kuşlar arasında yer alan bıldırcın ve üveyik avı ile başlayan 2013-2014 dönemi av sezonu, sakarmeke, sakarca kazı, yaban ördeklerinden oluşan III. Grup Kuşlarının avı ile 2 Mart'ta sona erdi.
2014-2015 av sezonu mayıs ayında belirlenecek
Tespit edilen ve avlanmasına izin verilen ilk grup av hayvanlarının avının açıldığı tarih ile son grup av hayvanlarının avının kapandığı tarih arasındaki süreyi kapsayan av sezonu, Merkez Av Komisyonunca belirleniyor.Komisyon, av sezonunu belirlerken av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulunduruyor.Her dönem için belirlenen bu tarihler, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetiminde, av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarıyla korunmasını, avlanmalarının kontrol altına alınmasını, avcılığın düzenlenmesini ve av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesini amaçlıyor. 2014-2015 av sezonu ise mayıs ayında toplanacak Merkez Av Komisyon Toplantısı neticesinde belirlenecek ve alınacak kararın resmi gazetede yayımlanmasıyla kamuoyuna duyurulacak.
Av Yasağına Uyulması Büyük Önem Taşıyor
Bakanlık ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının, koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıyor.Doğal hayatın ve ekolojik dengenin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından tüm avcılardan bu kurallara uymaları bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...