Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 18:31

Av yasağı uzatılacak mı? Bakan Pakdemirli’den açıklama

Denizlerde av yasağı devam ederken av yasağının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamalarda bulundu.

Av yasağı uzatılacak mı? Bakan Pakdemirli’den açıklama
Av yasağı,Bekir Pakdemirli

Denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başladı. Yasak denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül'e kadar geçerli olacak. İçişleri Bakanlığı gönderdiği genelgede 12 maddelik tedbirler arasında iç sular, göl, gölet, nehir, sulama kanalı ve su birikintisi gibi yerlerde balık avlanılması yasaklandı. Durum böylece olunca ve balık sezonunun sona ermesi ve avlama yasağının başlaması ile birlikte tezgahlar boş kaldı. Bakan Pakdemirli ayrıca av yasağının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin “Mevsimin uzatılacağıyla alakalı değerlendirmemiz yok. Gerekirse bu değerlendirmeyi yaparız." diye konuştu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  “Marmara Denizi'nden çıkan balıkların yenilmesi ve tüketilmesiyle alakalı herhangi bir problem yok." dedi.

MARMARA’DA MÜSİLAJ TEMİZLİĞİ

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaja karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı seferberlik ilan etti. Seferberlik neticesinde 30 gün tamamlandı ve yapılan denetimlerde mevzuata aykırı davranan işletmelerden 47'sini faaliyetten men edildi, 154'üne 19 milyon 589 bin lira idari para cezası uygulandı.  Bu kapsamda bir aylık süreçte, Marmara'nın güneyinde yer alan Bursa'da 166, Balıkesir'de 811, Çanakkale'de 919, Yalova'da 2 bin 118 bin olmak üzere 4 bin 14 metreküp müsilaj toplanarak denizin yüzeyi temizlendi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...