Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2016 11:25

Avcı, 'Cumhurbaşkanımız ’tamam’ diyene kadar devam'

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Bilecik’te katıldığı demokrasi nöbetinde, “Bütün Türkiye, başkomutan, Cumhurbaşkanımız, ‘Evet, teşekkür ederim, nöbetlerimizi bitirdik’ diyene kadar buradayız' dedi.

Avcı, 'Cumhurbaşkanımız ’tamam’ diyene kadar devam'
nabi avcı

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Bilecik’te katıldığı demokrasi nöbetinde, “Bütün Türkiye, başkomutan, Cumhurbaşkanımız, ‘Evet, teşekkür ederim, nöbetlerimizi bitirdik’ diyene kadar buradayız” dedi.

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin yankıları sürerken, vatandaşlar da sokaklarda ve meydanlardaki nöbetlerine devam ediyor. Demokrasi nöbetinin 13’üncü gecesinde Bilecik’te hemşehrileriyle buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Geceye ayrıca Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda vatansever katıldı.

“MİLLET AYAKTA ALLAH DEVLETE, MİLLETE ZEVAL VERMESİN"

Bakan Avcı, “Önce gazanız mübarek olsun. Bizleri böyle coşku içerisinde, al bayraklar içinde buluşturan Rabbimize hamd olsun. Şu anda Türkiye’nin her yerinde 81 vilayetten aynı Bilecik ve Eskişehir’de olduğu gibi millet ayakta. Allah, devlete millete zeval vermesin. Hepimiz gündüz işimiz gücümüzdeyiz. Sabah işimize gidiyoruz, işimizi yapıyoruz, evlerde hem hanımları ev işlerini yapıyorlar, akşamda bütün Türkiye nöbete geliyor elhamdülillah. Zor zamanlardan geçiyoruz ama çok şükür fitnenin beli kırıldı. Ama uyanık olmak zorundayız” dedi.

“SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ"

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşa, ‘Su uyur düşman uyumaz’ sözünü hatırlanan Bakan Avcı, “Onun için ayaktayız, nöbetteyiz. Bütün Türkiye Başkomutan, Cumhurbaşkanımız, ‘Evet, teşekkür ederim, nöbetlerimizi bitirdik’ diyene kadar buradayız. Bu sadece bir kalkışma, sadece bir darbe teşebbüsü değil. Bu Türkiye’ye diz çöktürme operasyonuydu. Pek çok yabancı bağlantıları olan, farklı istihbarat birimleri tarafından kullanılan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlerin aleti olarak bu senaryolara sahneye koydu. Ama millet bir bütün halinde ayağa kalktı ‘Dur’ dedi. Sadece çeteye değil, Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen düşmanlara geçit yok dedi, Elhamdülillah” dedi. Eskişehir’de ekranda gösterdim, Fox TV gibi bir Amerikan kanalı var. Bu Amerikan kanalı, Amerika’da da nefret söylemleri ile meşhur olan bir kanal. Evvelki gün bu kanala çıkan Sebastian Gurka diye bir CIA danışmanı açıkça şunu söylüyor, ‘İyi çocuklar kaybettiler’. İyi çocuklar dediği hani 12 Eylül öncesi ‘Bizim çocuklar başardı’ diyorlardı ya, şimdi iyi çocuklar dediği, Ankara’da meclisi bombalayan, helikopterlerden sivil halkı vuran, tankları silahsız insanların üzerine süren namussuz, çete mensupları kastediyor. İyi çocuklar, onların iyi çocukları onlar kaybetti diyor. Sizin iyi çocuklarınız kaybetti, evet kaybetmeye mahkumlar ve ebediyen kaybedecekler. Çünkü millet ayakta" şeklinde konuştu.

“HEP BİRLİKTE DİK DURDUK, DURMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 2005 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da söylediği bir sözü hatırlattı. Erdoğan’ın milletin bütünlüğü ile ilgili söylediği ‘Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak’ sözünün bugün olduğu gibi devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Avcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır’da Recep Tayyip Erdoğan dedi ki ‘Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak’. Bugün bütün Türkiye tek millet, tek vatanla, tek bayrakla, tek devlet için ayakta. Benim sizlerden ricam bu nöbeti bütün Türkiye’de olduğu gibi coşkuyla sürdürmeniz. Hiçbir yorgunluk alameti de görmüyorum tüm gittiğim yerlerde, Bilecik’te de görmüyorum. Hep birlikte dik durduk, dik durmaya da devam edeceğiz. Özellikle hanım kardeşlerim için söylüyorum, dualarımızı hiç eksik etmeyeceğiz. Bu cenabı-ı hakkın Lütfü keremiyle başarılmış bir zaferdir. Bunu hiç unutmayarak, dualarımızı eksik etmeyeceğiz. Zaten siz hemşehrilerim neyin ne olduğu gayet iyi biliyorsunuz. Milletin feraseti hamd olsun bütün fitne fesat girişimlerini akamete uğrattı, uğratmaya da devam edecek. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Pazaryeri’nde Özel Harekatçı Zafer Koyuncu’ya bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Onları dualarımızda unutmayalım. Allah’a emanet olun, gazanız mübarek olsun, güzel gecelerde, güzel günlerde yine beraber olmak dileğiyle.”

Bakan Avcı’nın sözleri sık sık, “İdam isteriz, “Dik dur eğilme bu millet seninle” ve “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları ile kesildi.

“RUHUNU ŞEYTANA SATMIŞ HAİNLER SADECE BİR CUNTA KALKIŞMASINDA BULUNMADILAR"cunta kalkışmasında bulunmadılar”

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ise "Sizler demokrasi kahramanısınız” dedi. Türk milletinin geçtiğimiz hafta bir tarih yazdığını da sözlerine ekleyen Akdoğan, "Türk milleti, aziz milletimiz geçen hafta tanklara, uçaklara, helikopterlere ‘Dur’ dedi ve bir tarih yazdı. Türkiye 15 Temmuz’da çok büyük bir badire atlattı. O hainler, o haşaşiler, o zombiler, o ruhunu şeytana satmış hainler sadece bir cunta kalkışmasında bulunmadılar. Bu aynı zamanda işgal provasıydı. Bu yüzden sizler bugün sadece demokrasiye sahip çıkmıyorsunuz bir vatanda savunması yapıyorsunuz. Aziz milletimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"PARALEL YAPIYLA MÜCADELE KİŞİSEL BİR MESELE DEĞİL, TÜRKİYE İÇİN BİR BEKA MESELESİDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar boyunca paralel yapı ile mücadelesini eleştirenlere de yanıt veren Akdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize Allah’tan şifalar diliyoruz. Türkiye, Türk demokrasisi gerçekten büyük bir badire atlattı. Bu satılmışlar, tanklarıyla geldi. Toplarıyla, uçaklarıyla geldiler ama milleti geçemediler. Bütün kurumlara sızdılar, her tarafı ele geçirdiklerini zannettiler ama milleti ele geçiremediler. Bu milleti unuttular ve bu millet bir tarih yazdı. Bunu ilerde daha iyi anlayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız kaç yıldır söyleye söyleye dilinde tüy bitti, ’Bunlar haindir, bunlar Türkiye düşmanı, bunlar paralel yapı, bunlar çete’ dedi. Ama bazıları inanmak istemedi. Biz takıntı yapıyoruz sandılar. Her konu konuşmamızda bunlara vurgu yapınca birileri rahatsın oluyordu. ’Çok abarttınız, çok takıntı yaptınız’ diyorlardı. İşte görüldü bunların ne kadar hain olduğu, ne kadar Türkiye düşmanı olduğu görüldü. Bir ur gibi bunlar devletin her yerine yayılmışlar. Bu yapıyla mücadele Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi değil. Bu Türkiye için bir beka meselesi. Bir vatan meselesi, bir bayrak meselesi, istiklal meselesi. İşte bu yüzden hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu hainlere karşı, Türkiye düşmanlarına karşı hep birlikte taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. O tanlar, o uçaklar Ankara’yı bombaladığında o şehitlerin alnında AK Partili mi yazıyordu, CHP’li, MHP’li mi yazıyordu. Bunlar insanlarımıza kast ettiler. Meclise kastettiler. Bunun için bütün vatan evlatları hep birlikte topyekun birlik beraberlik içerisinde bu çeteyle mücadele etmemiz gerekiyor."

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, alandakilerle tek tek selamlaşarak, alana gelen ablası Şükriye Bayrakçı ile hasret giderdi. Yeğeni Hüsnü Bayrakçı ve çocuklarıyla da ilgilenen Avcı, daha sonra Bilecik’ten ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...