Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2014 10:44

Avro Bölgesi'nde deflasyon tehlikesi yok

ING Group Avro Bölgesi Başekonomisti Peter Vanden-Houte, Avro Bölgesi'nde deflasyon tehlikesi olmadığını belirtti.

Avro Bölgesi'nde deflasyon tehlikesi yok
Avro Bölgesi'nde, deflasyon tehlikesi yok, ıng group, başekonomist peter vanden-houte,

ING Group Avro Bölgesi Başekonomisti Peter Vanden-Houte, Avro Bölgesi'nde deflasyon tehlikesi olmadığını belirtti. AA muhabirinin sorularını cevaplayan Houte, enflasyonun Avro Bölgesi'nde ciddi bir sorun olduğunu ancak bölgede deflasyon olmayacağını, sadece enflasyonun değil çekirdek enflasyonun da bölge için ciddi bir sorun olduğunu ancak deflasyon tehlikesinin sadece ekonomisi zayıf ülkelerde meydana gelebileceğini bildirdi. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikasında değişikliğe gideceğine dair herhangi bir sinyal vermediğini dile getiren Houte, şayet öngörülerinin tam tersine deflasyon tehlikesi olursa ECB'nin para politikasında değişikliğe gitmeye mecbur kalabileceğini aktardı.
Houte, döviz kurunun para politikasına önemli bir etkisinin olabileceğine dikkat çekerek, avronun değer kazanması ve enflasyonun da daha fazla düşmesi halinde ECB'nin  faiz oranlarında tekrar indirime gidebileceğinin altını çizdi. Houte, deflasyon tehlikesine karşı mevduat faizlerinin negatif seviyeye inebileceğini bildirdi. Commerzbank Emtia Araştırmalar Başkanı Eugen Weinberg ise Avro Bölgesi'nde enflasyon oranında meydana gelen düşüşün piyasalarda deflasyon endişesi oluşturabileceğini kaydetti. Weinberg, bölgede gerçekleşen düşük büyümeye bakıldığında düşük enflasyonun sürpriz olmadığını vurguladı. ECB'nin de deflasyon tartışmalarının içine girmeyeceğini belirten Weinberg, ECB'nin genişlemeci para politikası için hazır olduğunu ancak başka bir eylem için henüz erken olduğunu ifade etti. Berenberg Kıdemli Ekonomisti Christian Schulz ise Almanya'nın enflasyonun düşmesinin de bölgede enflasyon oranını düşüren başlıca etkenlerden bir tanesi olduğunu bildirdi.
Schulz,"Almanya'da enflasyon düşmeseydi Avro Bölgesi'nde enflasyon oranı sabit bir seyir izlerdi" dedi. Enflasyonun daha çok düşmeyeceğini dile getiren Schulz, bölgede ekonominin iyileştiğini, Avro Bölgesi'nde yeni bir çalkantı olmadığı sürece deflasyon tehlikesinin de olmayacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...