Tgrt Haber
03 Aralık 2021 11:11

Son dakika! Avrupa Konseyi'nden Kavala dosyası için süre

AİHM kararı uyarınca Osman Kavala'yı serbest bırakmadığı için Türkiye'ye karşı ihlal prosedürü başlatan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Ankara'ya Kavala dosyasıyla ilgili görüş bildirmesi için 19 Ocak'a kadar süre verdi.

Son dakika! Avrupa Konseyi'nden Kavala dosyası için süre
osman kavala,aihm,süre

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala hakkında yeni gelişmeyi duyurdu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce (AİHM) verilen karara uygun olarak aktivist iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmaması üzerineTürkiye'ye karşı 'ihlal davası açma niyetini' bildirmeye karar verildiği açıklandı.

Kavala dosyası hakkında 19 Ocak'a kadar Ankara'nın görüş bildirmesi bekleniyor. 

'YARGI SÜRECİNE SAYGI VE GÜVEN DUYMALI'

Dışişleri Bakanlığı'nca dün yapılan açıklamada, Avrupa Konseyi'ne (AK) Osman Kavala kararlarından ötrüü tepki gösterildi. Açıklanan 'ihlal davası' kararını bağımsız yargıya müdahale olarak değerlendiren bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "Ülkemizde devam eden yargı sürecine saygı ilkesi uyarınca, AK’yi bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz. Başta AK Bakanlar Komitesi olmak üzere herkes, bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yürütülen yargı sürecine saygı ve güven duymalıdır."

BİR TALEP DE DEMİRTAŞ İÇİN

Açıklamada, Demirtaş'ın tutukluluğuna da değinen konsey, “Demirtaş’ın serbest bırakılmasını güçlü bir şekilde talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Konsey, AYM’nin en kısa sürede Demirtaş başvurusunu, AİHM kararları ile uyumlu şekilde karara bağlamasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...