Tgrt Haber
16 Ekim 2015 06:45

Avrupa'yı Erdoğan korkusu sardı

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, AB liderlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden uyarılarda bulundu.

Avrupa'yı Erdoğan korkusu sardı
erdoğan, avrupa

Ajanslarda yer alan habere göre; Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesi, ülkesinde yayımlanan Trouw gazetesi için kaleme aldığı yazıda, mülteci pazarlığı nedeniyle Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki şartların yumuşatılmaması gerektiğini iddia etti.
Kati Piri, AB liderlerine hitaben, ''Erdoğan'ın tuzağına düşmeyin'' dedi.
Almanya'da muhalefet de benzer görüşte. Ülkede Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Pazar günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret, "Erdoğan'a seçim desteği" olarak değerlendiriliyor.
'ERDOĞAN'A TESLİM OLMAMALIYIZ'
AP Türkiye Raportörü Kati Piri ''Brüksel, Erdoğan'a rehin olmamalı'' başlıklı yazısında, mülteci sorununun ''Erdoğan'a teslim olmadan da çözülebileceğini'' ileri sürdü.
Piri, Türkiye'nin mülteci sorununa karşılık AB'ye üyelik koşullarının yumuşatılmasını isteyeceğini belirtti.
''SEÇİMLERE AK PARTİ'NİN DAHA AVANTAJLI GİRMESİNE YOL AÇABİLİR''
Piri, Türkiye'de demokrasinin gerilediğini ve bunun sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia ederek, üyelik koşullarının yumuşatılmasının Erdoğan'a ödül olacağını savundu.
Piri'ye göre, koşulların yumuşatılması, teröristlere sert müdahale isteyenlere koz verecek. Bu aynı zamanda, 1 Kasım'daki seçimlere Erdoğan ve AK Parti'nin daha avantajlı girmesine yol açabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...