Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2021 14:22

Avukat Cüneyt: Amaç Türkiye’nin kazanımlarını baltalamak

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Suriyelilere yönelik ırkçı ve ayrımcı yaklaşımına hukukçulardan tepki geldi. Avukat Cüneyd Altıparmak, Özcan’ın tutumunu “Türkiye’nin bugüne kadar edindiği kazanımları ve mülteciler konusunda geldiği noktayı baltalayacak siyasi bir hamle” olarak değerlendirdi.

Avukat Cüneyt: Amaç Türkiye’nin kazanımlarını baltalamak
Tanju Özcan,Suriyeliler,Mülteci

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Bolu'daki göçmenlerin su faturaları ile katı atık bedellerine 10 kat zam yapacağı açıklamasının yankıları devam ediyor. Hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "nefret ve ayrımcılık" suçlarından soruşturma başlatılan Tanju Özcan’ın bu çıkışını Avukat Cüneyd Altıparmak TGRT Haber’e değerlendirdi.

SURİYELİLER MÜLTECİ DEĞİL

Suya zam kararının belediye meclisi tarafından alınabileceğini kaydeden Cüneyt Altıparmak, “Kararlar belediye meclisi tarafından alınır, meclis bu talebi dikkate almayabilir, reddedebilir. Belediye yasası, herkes ikamet ettiği yerin hemşerisidir, der. Kişinin vatandaşlığına, ırkına, diline göre değil ikamet esasına göre hareket edilir. Vatandaşlıktan sonra bir kişi mülteci, sığınmacı, göçmen olabilir. Suriyelilerin hukuki statüsü ‘geçici koruma altındakiler’ şeklindedir. Bu tanımlama karşılaştığı tehdit karşısında sınırı geçmek zorunda kalan acil ve kitlesel durumu ifade eder. Türkiye Suriyelilere mülteci, göçmen veya sığınmacı statüsü vermedi. Ancak belediyecilik açısından kişi hangi statüde olursa olsun o kentte yaşayanların statüsü durumundadır. Bu söylem Cenevre Sözleşmesi ve İnsan Hakları Bildirgesine göre hak ihlalidir” dedi.

Avukat Cüneyt: Amaç Türkiye’nin kazanımlarını baltalamak

AMAÇ TÜRKİYE’NİN KAZANIMLARINI BALTALAMAK

Cüneyt Altıparmak,  Tanju Özcan’ın çıkışının siyasi olduğunu belirterek “Türkiye’nin bugüne kadar edindiği kazanımları ve mülteciler konusunu getirdiği noktayı baltalayacak siyasi bir hamledir. Bolu’dan göçmenleri göndermekle sorunu çözmüş olmuyorsunuz. Göçmen sorunu tüm dünyada sorundur. Türkiye’de sorun olmasının nedeni yoğun göç dalgasıdır. Yaşanan sorunların muhalefetin desteğiyle çözüme kavuşturulması gerekirdi.  Meclisten de ret kararı çıkması muhtemel bir siyasi çıkış olarak değerlendiriyorum” dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...