Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 11:58

Avukat Hüseyin Aydın: FETÖ strateji değiştirdi

15 Temmuz darbe girişimi davalarını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, FETÖ'nün strateji değiştirerek kanlı darbe girişimiyle başaramadığını siyaset üzerinden gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

Avukat Hüseyin Aydın: FETÖ strateji değiştirdi
FETÖ,Hüseyis aydın,15 temmuz,15 temmuz darbe girişimi

TGRT HABER | ÖZEL

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ve ihanet çetesi 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Darbeciler tek tek yargılandı ya da yargılanıyor. Örgüt, yurtdışında Türkiye karşıtı propagandasını sürdürüyor. FETÖ ile mücadele ve ihanet şebekesinin hedeflerini 15 Temmuz davlaranı yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ile konuştuk.  AYDIN, FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle stratejik değişikliğe gittiğini ve siyasete yöneldiğini söyledi. 

BATILI ÜLKELER DAHA FAZLA SAHİP ÇIKIYOR

Kanlı bir darbe ile dış güçlerin Türkiye’yi bölmek istediğini belirten Hüseyin Aydın, “Şayet darbe başarılı olsaydı bugünkü sınırlarımız içerisinden bir ülkemiz ve işleyen bir  devlet mekanizmanız olmazdı. Özellikle Irak ile Suriye'de yaşananlardan çok daha büyüğünü yaşıyor olacaktık. Korkunç bir iç çatışma riski ile karşı karşıya kalacaktık” dedi. Örgüte ABD, Almanya, Yunanistan ve pek çok ülkenin bakış açısında herhangi bir değişiklik olmadığına dikkat çeken Aydın, “Hatta daha önceki yıllara göre daha kapsamlı ve güçlü bir şekilde sahip çıkıyorlar. Orada bir politika değişikliği beklemiyorum” diye konuştu. 

FETÖ EMELLERİNDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİL

Aydın, FETÖ'nün açık ve yakın  bir tehdit olmaktan çıktığını ve Türkiye'ye zara verme potansiyelinin zayıflandığını söyledi. Ancak örgütün yut dışındaki varlığının ve gücünün devam ettiğine dikkat çeken Aydın, “Emellerinden ve amaçlarından vazgeçmiş değiller. Örgütle mücadele  bugünkü hassasiyet ve kararlılıkla devam etmezse ve bu konuda herhangi bir zafiyet gösterilirse orta vadede bu örgütün Türkiye için yakın ve çok daha büyük bir tehlikeye dönüşme ihtimali vardır. Bir devlet politikası olarak aynı anlayış ve kararlılıkla devam etmeliyiz. Karşımızda 40 yıla yakın bir süre çalışan ve insana yatırım yapan, amaçlarından ve emellerinden vazgeçmeyen bir örgüt söz konusu. Onlar örgütlerini dağıtmadıkları ve emellerinden vazgeçmedikleri sürece bu mücadeleyi sürdürmek zorundayız” dedi.  

Avukat Hüseyin Aydın: FETÖ strateji değiştirdi

FETÖ İŞLERİNE YARADIĞI SÜRECE İADE ETMEYECEKLER 

Hüseyin Aydın, örgütün üst düzey yöneticilerine yönelik adli soruşturmalar ve yakalama kararları olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Haklarında Kırmızı bülten çıkarılmış durumda. Türkiye bu konuda sonuna kadar haklıdır. Normal şartlarda uluslararası hukuk dikkate alınırsa hepsinin Türkiye’ye iade edilmesi gerekir. Ancak şunu kabul etmemiz lazım. Bu örgüt kökü dışarıda olan, yabancı ülkeler tarafından himaye edilen ve Türkiye'ye karşı kullanılan bir örgüt” dedi. Örgütün dış güçler tarafından halen kullanıldığını belirten Aydın, “Türkiye için ne kadar tehlikeli bir örgüt ise dış güçler için de o denli işe yarar ve kullanışlı bir örgüt. Bu örgütün o devletler açısından işe yarar hali sona ermedikçe örgütün tepe kadrosunun Türkiye’ye iade edilmesini beklemiyorum. Ancak örgütün misyonu o devletler açısında biterse iade edilebilir. Uzun vadede örgütün misyonunun sona ereceğini düşünmüyorum. Burada uzun vadeli bir proje söz konusu.”

DARBEYLE BAŞARAMADIĞINI SİYASET ÜZERİNDEN YAPMAK İSTİYOR

“15 Temmuz darbe girişiminden örgüt şu sonucu çıkardı. Sadece kritik devlet kurumlarına yatırım yaparak ülke egemenliğinin ve devletin ele geçirilemeyeceği anlaşıldı. Bu ülkede siyasete yatırım yapmadan istedikleri sonucu elde edilemeyeceklerini gördüler. Dolayısıyla bu gerçek ışığında devlete sızma faaliyetlerinde yöntem ve amaçları devam etmekle beraber öncelikli olarak siyaset kurumuna yöneldiler ve orada bir yatırım yapmaya başladılar. Muhalefet üzerinden bunu yapmaya çalışıyorlar. Darbe ile elde edemediklerini siyaset üzerinden elde etmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz’dan sonraki örgütün en önemli stratejik değişikliği budur. Bu çok dikkate değer bir değişikliktir ve milletimizin uyanık olması gerekir.”

Avukat Hüseyin Aydın: FETÖ strateji değiştirdi

FETÖCÜ’LERE VERİLEN CEZALAR CAYDIRICI

Bir şeyin suç olmasının ve yaptırıma bağlanmasının herkes için caydırıcı bir unsur olduğunu belirten Aydın, ancak örgüt ve ideolojik suçların önlenmesinde bunun yeterli olmadığını ifade etti. Darbe girişimi ile ilgili davalarda sanıklara caydırıcı cezalar verildiğinin altını çizen Aydın, “Ancak örgüte katılımları önlemek ve örgütün tasfiyesi için sadece hukuk üzerinden yapılan mücadele yetmez. Örgütün oturduğu ideolojik temelin hocalarımız, akademisyenlerimiz tarafından çürütülmesi ve insanların herhangi bir gerekçeyle örgüte yöneliminin kesin bir şekilde durdurulması gerekir“ dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...