Tgrt Haber
04 Aralık 2022 10:26 - Güncelleme : 04 Aralık 2022 20:21

Ayasofya Camii'nin kapısı yine tahrip edildi

Tarihi yarımadada Fatih ilçesine bağlı Sultanahmet meydanında bulunan ve 2020 yılında yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nin kapısında yeni bir tahribat meydana geldi.

Ayasofya Camii'nin kapısı yine tahrip edildi
Ayasofya,cami,kapı,tahrip,Ömer Faruk Yavaşçay

Dünya Unesco Mirası içerisinde yer alan Ayasofya Camii'nin bir kapısında daha tahribat olduğu ortaya çıktı. Ayasofya'daki tahribatı arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu.

İmparatorların olduğu sunu mozaiğinin hemen altındaki kapıda çift yönlü tahribatlar tespit ettiğini belirten Yavaşçay, tahribatı belgeleyen fotoğraf ve görüntüleri Twitter hesabından paylaştı.

Yavaşçay şunları belirtti:

“Bugün Ayasofya camii ve tarihimiz için çok üzücü bir görüntü ile daha karşılaştım. Maalesef yine bir kapı vakası, imparatorların olduğu sunu mozaiğinin hemen altındaki kapıda çift yönlü tahribatlar tespit ettim.Bu durumu belgelemek amaçlı fotoğraf ve video çekimi yaptım.”

https://twitter.com/omeryavascay/status/1598787150354518033

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...