Tgrt Haber
30 Aralık 2022 16:44 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 20:18

Son dakika! Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Aydın'ın Nazilli ilçesindeki bir restoranda meydana gelen patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edilirken ilk belirlemelere göre, patlamanın tüp değişimi esnasında meydana geldiği bildirildi. Olaya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 3 savcı tarafından soruşturma yürütüldüğünü belirtirken, soruşturma kapsamında çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
Aydın,patlama

Nazilli Kıbrıs Caddesi'ndeki Uzun Çarşı’da bulunan bir dönerci dükkanında tüp değişimi sırasında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, iş yerinde yükselen alevlere müdahale etti. Alevler kontrol altına alınırken, ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti. Yangında 1'i ağır 5 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Son dakika! Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti

ÖLENLERDEN 4'Ü KADIN 3'Ü ÇOCUK

A Haber'de yer alan habere göre, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, ölenlerden 4'ünün kadın 3'ünün çocuk olduğunu söyledi.

VALİ AKSOY'DAN AÇIKLAMA

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesindeki bir restoranda meydana gelen patlamada 7 kişinin öldüğünü, 1'i ağır 5 kişinin yaralandığını bildirdi. Vali Aksoy, 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında patlamanın olduğunu söyledi. Bir restoran çalışanının beyanlarını aktaran Aksoy, "Çalışanın ilk beyanı var; tüpten bir koku geldiği, tüple ilgili bir yetkili kişinin değişim yaptığı sırada bir kokunun çıktığı, bazı insanları dışarı kendisinin çıkardığı, kısa bir süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Tabii olay yeri inceleme ve itfaiye bütün boyutlarıyla konuyu inceleyecek" dedi.

Yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını dile getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise patlamada 16 yaşındaki bir kızın ağır yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Son dakika! Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın patlama ile ilgili adli soruşturma başlattığını ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti. Olayın bütün yönleriyle soruşturulacağını belirten Bakan Bozdağ, patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1608831608307732482

Ardından Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Ancak devam eden çalışmalarda 5 kişinin daha gözaltına alınarak sayının 10’a yükseldiği, gözaltına alınan kişiler arasında iş yeri çalışanları ve iş yerine tüp tedariki sağlayan firma çalışanlarının da olduğu öğrenildi.

YARALILARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bölgeye sevk edilen ambulanslar ile yaralılar Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olayda yaralananların Cennet Yeldi (24), Mustafa Görkem Balkır (20), Merve Bayar (24), Hasan Pehlivan (41) ve Osman Sakızcı (19) olduğu tespit edildi.

Patlamada ağır yaralanan Cennet Yeldi’nin vücudunda yüzde 80 oranında yanık oluşurken, tedavisi için ambulansla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ne sevk edildiği öğrenildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada yaralanan vatandaşların sağlık durumuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

“Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor.Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor. İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız."

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1608847985332584449

"YÜKSEK BASINÇ YA DA ATEŞLE TEMAS HALİNDE PATLAR"

Aydın'daki patlama sonrası LPG tüplerindeki tehlikeye ilişkin uyarıda bulunan Jeoloji Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Betül Haser, TGRT Haber'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Halk arasında Tüpgaz olarak anılan LPG tüpleri renksiz ve kokusuz bir gazdır ancak oluşabilecek bir sızıntının hemen anlaşılması için özellikle kokulandırılmış olup tehlikeyi öncesinde haber vermektedir. Tüpün içinde bulunan LPG'nin yanıcı özellikte olması riski artırır.

Tüpün patlaması normal şartlarda zordur, sebebi ise imalat sonrası hidrostatik mukavemet testinden geçmeleridir. Fakat kontrolsüz bir şekilde kullanılan tüpler, basıncın çok yüksek değere çıkması ya da ateşle temas etmesi sonucu patlayabilir. Bu sebeple mutfaklarda da sıklıkla kullanılan bu tüplerin kontrollü kullanılması, çakmakla sızıntı kontrolü yapılmaması, tehlike hissedildiği an işin ehli kişilerce müdahale edilmesi gereklidir."

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi30 Aralık 2022 17:05

Geçmiş olsun Aydın ve işletmeci kardeşim ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN SAĞLIK VERSİN

Sonraki Haber Yükleniyor...