Tgrt Haber
31 May 2022 09:58 - Güncelleme : 31 May 2022 10:10

Ayı ile boğuştu, yere yatınca hayatı kurtuldu: Beni öldü zannetti

Bartın’da kış uykusundan uyanan bir ayı, arı kovanlarına saldırıp sonra da bir hayvanı telef etti. Yemek aramaya devam eden ayı, hayvanları otlattığı araziden dönen bir kişiye de saldırdı. Ayı saldırısından yaralı olarak kurtulan adam, yaşadığı dehşeti anlattı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ayı ile boğuştu, yere yatınca hayatı kurtuldu: Beni öldü zannetti
Ayı,Saldırı,Bartın

Bartın’ın Ulus ilçesinde kış uykusundan uyandığı ve yiyecek aradığı tahmin edilen bir ayı, ekinlere, arı kovanlarına zarar verdikten sonra bir büyükbaş hayvanı da telef etti. Civardaki vatandaşlara korku dolu günler yaşatan ayı, son olarak hayvanlarını otlatmadan dönen Ramazan Kadıncı’ya saldırdı.

Ayının saldırısına uğrayan Kadıncı, kurtulmak için mücadele ettikten sonra kendini yere bırakarak hayatını kurtardı. Saldırı sırasında ayının vücudunda birçok yerini ısırdığı Kadıncı, ağır şekilde yaralandı. 

OĞLUNU ARADI YARDIM İSTEDİ

Ayı saldırısından yaralı olarak kurtulmayı başaran Kadıncı, evine sadece 1 kilometre mesafede yaşanan olayın ardından cep telefonu ile oğlunu arayarak yardım istedi. Taksiyle bulunduğu yerden alınan Kadıncı daha sonra ambulansa nakledilerek kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

VÜCUDUNA 60’TAN FAZLA DİKİŞ ATILDI

Vücudunun çeşitli noktalarında pençe izleri de bulunan Kadıncı’ya kolu ve sırtındaki derin ısırık yaraları nedeniyle 60’tan fazla zımba dikiş atıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından yaşadığı köye dönen Kadıncı, ayı saldırısıyla karşı karşıya kaldığı korku dolu anları ve nasıl kurtulduğunu şu sözlerle anlattı:

“AYIYLA BOĞUŞTUK”

“Ben hayvanlarımı almaya gittim ormana. Hayvanlarla gelirken bir anda bir çatırtı kopunca ayı bir anda önüme çıktı. Ayıyla boğuştuk. Ben ondan sonra bağırarak bunu korkuttum ama ısırdı her yerimi. Kolumu ısırdı, bir de sırtımı ısırdı. Ben böbreğimden ısırınca böbreklerimi söktü dedim. Isırdı bıraktı, ısırdı bıraktı 3 defa. 2 ayağının üstüne kalkınca bağırarak onun üstüne doğru yürüdüm ben de. Devamlı bağırdım. Yere yattım boya boy. Büyük ihtimal ondan bıraktı. Öldü zannetti herhalde beni. Bağırırken biraz benden uzaklaştı. Şöyle sağıma baktığımda ayı benden bir 15 metre kadar uzaklaşmıştı. Tekrar bir daha baktığımda göremeyince hemen kaçtım oradan. Telefon vardı, telefonla oğlumu aradım beni ayı ısırdı diye. Taksiyle geldi benim yanıma ondan sonra taksiyle gittim. Ambulansa haber verdik ambulans hazır bekledi. 60 kanca dikiş atıldı. 60 tane filan kanca var. Hayvanlara da saldırmış, yemiş yani ineğin bir tanesini. Vatandaşın arılarına da saldırmış parçalamış. En son ben karşı karşıya kaldım.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...