Tgrt Haber
19 Kasım 2021 15:49

Ayının pençelerinden güreşerek kurtuldu: Ayıyı kaldırıp atınca, çekip gitti

Gün geçmiyor ki Türkiye’de garip bir olay yaşanmasın. Tokat’ta Şenel Yıldız adında bir çiftçi, ahıra giderken uğradığı ayı saldırısından güreşerek kurtuldu. Şenel, “Cesaretim sayesinde yaşıyorum. Çünkü ayı bayağı büyüktü” ifadeleriyle yaşadığı dehşeti anlattı.

Ayının pençelerinden güreşerek kurtuldu: Ayıyı kaldırıp atınca, çekip gitti
Tokat,Ayı,Ayı saldırısı,Pençe,Hastane

Gün geçmiyor ki Türkiye'de garip bir olay yaşanmasın. Tokat'ın Reşadiye ilçesinde çiftçilik yapan 41 yaşındaki, evli ve 2 çocuk babası Şenel Yıldız, gece saatlerinde ahıra giderken ayı ile karşılaştı. Ayının saldırması üzerine neye uğradığını şaşıran Yıldız, kendini kurtarmak için ayıyla güreşe tutuldu. Kolları ve bacakları ayının pençe darbeleriyle yaralanan Yıldız'ın yardım çığlıklarına köylüler yetişti.

ÇOK SAYIDA DİKİŞ ATILDI

Köylüler tarafından bir otomobile bindirilerek hastaneye yetiştirilen Yıldız, Reşadiye Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından tedavisine Tokat Devlet Hastanesinde devam edildi. Ayının ısırması ve pençe darbeleri sonucu oluşan deri yaralara çok sayıda dikiş atıldı.

Ayının pençelerinden güreşerek kurtuldu: Ayıyı kaldırıp atınca, çekip gitti

(Ayının ısırması ve pençe darbeleri sonucu oluşan deri yaralara çok sayıda dikiş atıldı)

"AYIYI KALDIRIP ATINCA, AYI ÇEKİP GİTTİ"

Hayati tehlilesi bulunmayan Yıldız, yadaşadığı korkuyu anlattı. Bahçeye çıktığını ve bir hışırtı duyduğunu belirten Yıldız, "Döndüğümde ayı bana doğru geldi. Önce bacaklarımdam tutu ve pençe attı. O sırada ben ayıya sarıldım, güreş yaptık. Yer meyilli olduğu için ayıyı kaldırıp atınca,  ayı çekip gitti. Beni bu hale getirdi ama bir de siz ayıyı görün. Ayı daha perişan' " dedi.

"AYI BAYAĞI BÜYÜKTÜ"

Yaşadığı dehşeti 'Ölümle burun buruna geldim' diyerek anlatan Yıldız, "Cesaretim sayesinde yaşıyorum. Çünkü ayı bayağı büyüktü" dedi. Ayıların bu zamanlarda yiyecek bulamadığı için yerleşim yerlerine kadar indiğini belirten Yıldız, "Ayılar bu aylarda ağaçlardan dökülen meyvelere geliyor. O nedenle bahçede bir anda karşılaştık. Bacağımı bırakmadı, ben onu bırakmadım. Verilmiş sadakamız varmış” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...