Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2020 11:34

AYM, Enes Berberoğlu kararını erteledi

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu'nun hak ihlali başvurusu hakkındaki kararını erteledi.

AYM, Enes Berberoğlu kararını erteledi
Anayasa Mahkemesi,,Enes Berberoğlu ,

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada yargılanan Berberoğlu, "devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Yargıtay tarafından cezası onanan Berberoğlu'nun milletvekilliği 4 Haziran’da TBMM Genel Kurulunda düşürülmüştü. Berberoğlu, dokunulmazlık hakkını yeniden kazanmasına rağmen yargılamaya devam edilmesi ve tutukluluğunun sürmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği iddiasıyla AYM’ye başvurmuştu. AYM Genel Kurulu, Berberoğlu'nun başvurusunu görüşmek üzere toplandı. Genel Kurul'da bir üye, başvuru hakkında hazırlığını yapamadığını belirterek, bugün karar verilmemesi yönünde talepte bulundu. Bu talep üzerine AYM, Berberoğlu hakkındaki kararı daha sonra vermek üzere görüşmeyi erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...