Tgrt Haber
09 Temmuz 2021 12:42

AYM'nin Gergerlioğlu gerekçesi

HDP’li Gergerlioğlu hakkında hak ihlaline hükmeden Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili gerekçeli kararı açıklandı. Kararda Gergerlioğlu’nun ceza aldığı paylaşımdaki haberle ilgili bir tedbir alınmadığına dikkat çekildi.

AYM'nin Gergerlioğlu gerekçesi
ömer faruk gergerlioğlu,,AYM,

HDP’li eski vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında yaptığı bir paylaşım nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Bu kararla vekilliği düşürülen HDP’li Gergerlioğlu Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali başvurusu yapmıştı. AYM Gergerlioğlu’nun ifade hürriyeti ve siyasi faaliyette bulunma hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

Gerekçeli karar Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Yerel mahkeme karar gereğince yeniden yargılamanın kabulü, infazın durdurulması, hükümlülüğün sona erdirilmesi yönünde karar verdi ve Gergerlioğlu tahliye edildi.

"PAYLAŞTIĞI HABER HALEN YAYINDA"

O gerekçeli karar resmi gazetede yayımlandı. Kararda, Gergerlioğlu’nun paylaştığı haberin halen yayında olduğu hatırlatıldı. Kararda "Bu habere ilişkin olarak herhangi bir soruşturma başlatıldığı veya tedbire başvurulduğu da tespit edilememiştir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...