Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2021 08:47

Azerbaycan'dan Türkiye'deki orman yangınları için ilave ekip

Türkiye'de süren orman yangınları için geçtiğimiz günlerde ekip ve asker yollayan Azerbaycan ilave bir ekip daha yolluyor.

Azerbaycan'dan Türkiye'deki orman yangınları için ilave ekip
azerbaycan,türkiye,yangın

Türkiye'de 7 ilde devam eden yangınlar için Azerbaycan, geçtiğimiz haftalarda 41'i itfaiye aracı olmak üzere toplam 53 araçla gelen 220 personel Türkiye'ye geldi.

Azerbaycan, Türkiye'ye ilave bir ekip daha yollama kararı aldı. Azerbaycan’ın Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 150 kişilik yangına müdahale ekibi, 40 itfaiye aracı ve 1 amfibi uçağı Türkiye’ye göndereceği bildirildi.

Azerbaycan'dan Türkiye'deki orman yangınları için ilave ekip

Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla, 150 kişilik yangına müdahale ekibinin orman yangınlarını söndürmek ve yangını önlemek için Türkiye’ye gönderilmek üzere hazır duruma getirildiği ve sabah saatlerinde Türkiye’ye gitmek için yola çıkacağı belirtildi.

Azerbaycan’dan Türkiye’ye 150 kişilik yangına müdahale ekibinin yanı sıra 1 “BE-200ÇS” model amfibi uçağı, 40 itfaiye aracı ve özel ekipman gönderileceği aktarıldı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...