Tgrt Haber
20 Haziran 2021 17:32

Babalar Günü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran soru

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babalar Günü'nde gençlerle çevrimiçi sohbet etti. Gençlerden gelen bir soruya Erdoğan'ın verdiği cevap herkesi duygulandırdı.

Babalar Günü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran soru
cumhurbaşkanı erdoğan,babalar günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı'nın organize ettiği Babalar Günü etkinliğinde, çevrimiçi olarak gençlerle bir araya geldi. Gençlerin samimi sorularına samimi cevaplar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, onların şarkılarına da alkışlarla eşlik etti.

Gençlerle buluşmanın yorgunluğunu aldığını söyleyen Erdoğan, gençlerle her bir araya gelmesinde kendi gençliğinin heyecanları ve hatıralarının gözünde canlandığını, enerjisinin tazelendiğini belirtti. “Bizim neslimiz gençliğinde, ülkemizi ve dünyayı değiştirme ideali ile yaşamış, bu uğurda büyük mücadelelere girişmiştir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, pek çok alanda sadece kendilerinin değil, kendilerinden önceki nesillerin hayallerini hayata geçirmenin şerefine nail olduklarını belirtti.

"ANNE YA DA BABAYA BENZETİLMEK GURUR VERİCİ"

Konuşmasının ardından canlı bağlantı ile gençlerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaş ilerledikçe erkek çocuklar babalarına benzer diye bir inanış var, siz buna inanıyor musunuz” şeklindeki soruya, “Her insan ayrı bir dünyadır. Her çocuğun da ayrı bir karakteri vardır. Bununla birlikte genlerden dolayı fiziki görüntü, fıtrattan dolayı da davranış olarak çocukların babaları veya annelerine benzemeleri gayet tabidir. Erkek çocukların yaş ilerledikçe babaya benzedikleri kanaatinin ise olgunlaşmanın getirdiği bir sonuç olduğuna inanıyorum. Çoğu aile gibi bizde de çocuklarımızı bana veya eşime benzetenler hep olmuştur. Bir insanın anne veya babasına benzetilmesini de gurur veren bir yaklaşım olarak görüyorum” ifadeleriyle cevap verdi.

Erdoğan, “İlk çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda ne hissetmiştiniz” sorusuna “Sedef, çok zor bir soru surdun. Bazı hissiyatlar vardır ki, onları sözle ifade etmek mümkün değildir. Bizim de yaş 67 oldu ama yaşlı sayılmam. Çocuk sahibi olmak da bu tarifi olmayan hislerden bir tanesidir. İleride sizler de çocuk sahibi olduğunuzda bunu anlayacaksınız. Rabbim bu güzelliği her aileye her bireye yaşatsın” şeklinde konuştu.

Kocaeli’nden bağlanan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi bir gencin “Anne-baba olunca anlarsın” sözünü hatırlatarak “Baba olunca ‘anladım’ dediğiniz bir hatıranız var mı” sorusuna cevap veren Erdoğan, “Anne ve baba olma vakası insanın hayatının daha önceki hiçbir devresinde karşılaşmadığı bir sorumluluk. Ataların her sözü gibi bu ifade de nesillere sari bir tecrübenin süzüp gelen irfanın tezahürüdür. Bizim de kendi dünyamızda bunu hem babamıza hem de evlatlarımıza karşı yaşamışlığımız elbette vardır. Ama bunu dua olarak söylüyorum, beddua olarak değil” şeklinde cevap verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DUYGULANDIRAN CEVAP

“Rahmetli babanızı kaybettikten sonra size yol gösteren, babalık yapan ikinci bir isim oldu mu acaba?” şeklindeki soruya Erdoğan şöyle cevap verdi:

“Sana çok sürpriz bir cevap vereceğim. Şu anda biz de Antalya’dayız. Antalya’dan bu cevaplamaları yapıyoruz. Babam rahmetli olduktan sonra sürpriz dediğim cevaba geliyorum. Benim ağabeyim yoktu, iki tane, anne ayrı baba bir ağabeyim vardı ama beraber yaşamadık. Benim anam da babam da Allah rahmet etsin, annem oldu. Onun için de annem rahmetli olduğu zaman gerçekten dünyam adeta yıkılmıştı. Annemin varlığı benim için hem babalıktı hem annelikti. Kendisine olan sevgim çok farklıydı. İmkanlarımız kendi kendimize yetiyordu ama annemin şefkati yaşım nereye gelirse gelsin o bir başkaydı. Onun için her zaman diyorum ya, annenizin ayaklarının altını mutlaka öpün diye. Bir yerden kaynaklanıyor, Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinden kaynaklanıyor, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ Ben de annemin ayağının altını öpmeye kalktığım zaman anneciğim bana ayağının altını öptürmek istemezdi. Ben de kendisine ‘anne bana cennetin kokusunu çok mu görüyorsun’ derdim. İşte o benim hem annemdi hem babamdı. Allah rahmet etsin. Annelerinizin kıymetini bilin. Aile bir insanın hayatta sahip olabileceği en büyük zenginlik, en büyük mutluluk kaynağı, en büyük güçtür. Küçük yaşta annesini veya babasını kaybetmiş insanların dünyalarındaki eksikliği tahayyül etmek çok zordur. Biz babamızı erken yaşta kaybetmenin sıkıntısını çok yaşadık. Rabbim anneli babalı bir şekilde sizlere bir hayatı yaşamayı nasip etsin”

"BABA OLMAK DA GÜZEL DEDE OLMAK DA"

Rize’den arayan bir genç ile neşeli bir sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şimdi geldi bizim köye, sen biraz daha ilerlersen çıkacaksın bizim evin oraya” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın babası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenci olduğunu söyleyen Mahmut isimli genç, “Baba olmak mı daha güzel bir duygu, yoksa dede olmak mı daha güzel bir duygu?” şeklinde soru sordu. Erdoğan ise, “Bunların her ikisi de birbirine göre çok farklı ve güzel. Baba olmak da güzel dede olmak da güzel. Bu aynen meyvenin farklı farklı tatları vardır ya, burada da babalıkta öyle tatlar alıyorsun ki, mesela kızda farklı, erkekte farklı. Her ikisinin tadı farklı. Sayılar arttıkça orada da tatlar farklı. Benim 8 tane torunum var, darısı başınıza. Bu 8 tanenin tadı bambaşka. Büyüğüne bakıyorsun farklı, en küçüğüne doğru gittikçe fark daha da değişiyor. Ara segmentler daha da değişik” şeklinde cevap verdi.

PEŞ PEŞE ŞARKI SÜRPRİZİ

Malatyalı gençler bağlantı esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sürpriz yaptı. Bir araya gelen gençler “Pazara kadar değil mezara kadar” isimli şarkıyı seslendirdi. Erdoğan ise gençlerin şarkısına el çırparak eşlik etti. Erdoğan gençlerden Malatya yöresinden bir şarkı istedi. Bunun üzerine gençler “Malatya” isimli türküyü seslendirdi.

Bursa’dan programa katılan bir genç, güftesi ve bestesi kendisine ait olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı “Koca yürekli adam” isimli şarkısını seslendirdi. Erdoğan, “Emre, bu kısa olmadı mı, bunu biraz daha çoğaltarak, geliştirerek CD’sini bize gönder, arabamızda dinleriz, seçim kampanyasına da ona göre hazırlığımızı yaparız. Bu yetmez, hem çeşitlendirmen lazım hem çoğaltman lazım. Bizi seçime sen hazırlaman lazım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...