Tgrt Haber
15 Haziran 2018 13:02

Babaya 'canlı bomba' tuzağı

İstanbul'da yaşayan 20 yaşındaki Cemal A., arkadaşının babasına kızarak Emniyet'e sahte ihbarda bulundu. Arkadaşının babasının kimlik numarası üzerinden yapılan ihabrda Cemal A., "Taksim Meydanı’nda yüklü bir bomba patlatacağım. Allah şahidimdir ki kalleş Türklerin sonu gelecek. Allah’ın izniyle Maltepe ve çevresini de kana bulayacağım” diye yazdı. Olayın ortaya çıkmasının ardından hakkında dava açılan Cemal A'nın 7 yıl hapsi isteniyor.

Babaya 'canlı bomba' tuzağı
istanbul,bomba ihbarı,asılsız ihbar,babaya tuzak

İstanbul Maltepe’de yaşayan 20 yaşındaki Cemal A., 17 yaşındaki arkadaşı K.D.'nin görüşmesine K.D.'nin babasını karşı çıktı. Bunun üzerine Cemal A., arkadaşlıklarına izin vermeyen babadan intikam almak için akıllara durgunluk veren bir yönteme başvurdu.

2 kez bomba ihbarı yaptı
Habertürk'ün haberine göre, Cemal A., ilk olarak baba Mustafa D.’nin bilgisayarının IP adresini ve TC kimlik numarasını ele geçirdi. Mustafa D.’nin adına, geçen Ocak ayında emniyete 2 farklı e-posta yollayan Cemal A., ilk ihbar mesajında "Taksim Meydanı’nda yüklü bir bomba patlatacağım. Allah şahidimdir ki kalleş Türklerin sonu gelecek. Allah’ın izniyle Maltepe ve çevresini de kana bulayacağım" diye yazdı.

Yaklaşık 1 hafta sonra emniyete ikinci bir mesaj gönderen Cemal A., bu mesajında ise “Okula yüklü miktarda IŞİD tarafından bomba düzenekleri kurulmuştur. Okulu tahliye etmeniz için 1 saat var” diye, arkadaşının okulu için asılsız ihbarda bulundu. İhbarla birlikte okul tamamen boşaltıldı, büyük panik yaşandı.

Baba, polisi dolandırıcı sandı

Ardı ardına mail’le yapılan ihbarları araştıran Terörle Mücadele ekipleri, mail’leri atan kişi olarak görünen Mustafa D.’yi aradı. Telefondaki kişi kendini polis olarak tanıttı ancak Mustafa D. arayanın dolandırıcı olduğunu düşünerek telefonu yüzüne kapattı. Bunun üzerine ekipler, Mustafa D.’nin evine baskın düzenledi. Gözaltına alınan talihsiz adam, gerekçeyi öğrendiğinde ise büyük şok yaşadı. Mail’leri kendisinin atmadığı söyleyen Mustafa D., polisleri zor ikna edebildi.


"Rahat buluşabilmek için yaptım"
Babanın ifadesiyle gözaltına alınan Cemal A., mail’leri kendisinin attığını itiraf etti. Arkadaşının babası tarafından dövüldüğünü iddia eden Cemal A., görüşmelerine de izin vermediğini belirterek, "İhbarı onun adını yazarak ben yaptım. Rahat buluşabilmek için yaptım. İhbarım nedeniyle okul da tahliye oldu. Rahatça görüştük. Kübra benimle babasının IP adresini ve TC kimlik numarasını paylaştı. Sevdiğim için yaptım, pişmanım" diye ifade verdi.

7 yıl hapsi istendi
Soruşturmanın tamamlanmasından sonra savcılık iddianame hazırladı. İddianamede, Cemal A. hakkında "suç uydurma" ve "iftira" suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüphelinin tutuksuz olarak yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...