Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2014 18:38

Bahçeli, 'İhsanoğlu büyük mutabakatın sonucu'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Sayın İhsanoğlu, büyük bir mutabakatın sonucudur. Sayın İhsanoğlu, Türk milletinin, Türkiye’nin, 77 milyonun adayıdır" dedi.

Bahçeli, 'İhsanoğlu büyük mutabakatın sonucu'
mhp, devlet bahçeli, ihsanoğlu,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin tarihsel gücü, saygınlığı, milli kültür ve birikiminin 12 yıllık iktidarı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğıan tarafından heba edildiğini ileri sürerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin düzlüğe çıkması, gerçek ve sağlıklı bir değişimin olması, dengeli bir dönüşümün filizlenmesi için Ekmel Bey, cumhurbaşkanı olmalıdır" dedi.  Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin İzmir il başkanlığınca Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bayramların, milli ve manevi hayat bakımından ayrıcalıklı öneme sahip olduğunu ifade ederek, kardeşliği güçlendirdiğini, paylaşmanın güzelliklerini yaşattığını ve sosyal dengeyi tesis ettiğini dile getirdi.  Bayramların aynı zamanda, kavuşma ümidi, kaynaşmanın ve 77 milyonun ele ele, gönül gönüle olmasının adı olduğunu belirten Bahçeli, bu günlerde şehit ana ve babalarını, memleket, millet için fedakarlık yapan kahramanların geride bıraktıklarının hatırlamanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Bahçeli, bayramda yakın coğrafya da yaşanan acılara da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kerkük ağlarken bizler gülemeyiz. Musul, Telafer, Kaşgar, Akmescit inlerken bizler rahat ve huzur bulamayız. Elbette Gazze'nin çığlıklarını da duyacağız. Filistin sokaklarındaki yıkıma duyarsız kalmayacağız. Trablus'un iç çekişini, Halep'in ahını, Şam'ın feryadını, Kudüs'ün zeytin kokulu havasını, Bağdat'ın, Ninova'nın, Tıkrit'in, Samarra'nın, Erbil'in solgun bakışlarını derinlerimizde hissedeceğiz. Babil'in asma bahçelerini, Basra'nın güzelliklerini aklımızdan çıkarmayacağız. Komşu ülkelerin, eski hakimiyet havzalarımızın istikrara kavuşması için ellerimizi semaya açacağız."

Törene katılanlar ile tüm Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Bahçeli, "Türk yurtları ve tüm insanlık için sevgi, barış ve huzur getirmesini Rabbim'den niyaz ediyorum" dedi.

- "Müslümanlar ve Türkler sistematik olarak öldürülüyor"

Bahçeli, İslam coğrafyasında vahşet ve karışıklığın hüküm sürdüğünü, Osmanlı hakimiyetinden koparılan topraklarda Müslümanların ve Türklerin sistematik olarak öldürüldüğünü belirterek, bu yapılırken de zalimlerin İslam'a kara çaldığını ifade etti.

"Küresel hesapların, Müslüman varlığına kast ettiğini ama bundan daha kötüsü, bu zulümde bildik işbirlikçilerin zalimlerle kol kola hareket ettiğini" dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"İçimizden devşirilen işbirlikçiler bildik zalimlerle kol koladır. BOP'a Eşbaşkanlık yapan zalim yamağını siz iyi biliyorsunuz. Müslüman kanına doymayan küresel saldırganlara boyun eğen, bölgesel senaryolarda oynatılan malum adamı iyi tanıyorsunuz. İsrail Gazze'yi yakarken, bu adam sadece konuşmuştur. Mısır'da darbe yapılırken, bu adam sadece gürültü çıkarmıştır.  İki pilotumuz şehit edilirken, Mavi Marmara'da 10 vatandaşımız katledilirken, Reyhanlı'da 53 vatandaşımız bombalı saldırıya kurban giderken bu adam sadece ipe un sermekle meşgul olmuştur. Bu adam ki, Caber'deki Süleyman Şah türbesi tehdit edilirken sesini çıkaramamış, hatta Türkiye'ye dışarından füze attırıp Suriye'yle savaşa sokmayı bile planlamıştır."

- "Türkiye'nin tarihsel gücü, saygınlığı heba edildi"

Bahçeli, cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin tarihsel gücü, aday Erdoğan tarafından eritilmiştir. Türkiye'nin saygınlığı, aday Erdoğan tarafından heba edilmiştir. Türkiye'nin milli ve kültürel birikimi, aday Erdoğan'ın hışmına uğramıştır. Aday Erdoğan, tüm komşularla sıfırı tüketmiş, tüm komşularla aramızı açmıştır. Türkiye bölgesinde yalnızlaşmış, içine kapanmıştır. 'Darbeci' diye yaftalanan Sisi, Gazze'de akan kanın durması için mekik diplomasisi yürütürken, Filistin Devlet Başkanı Mısır'a umut bağlamışken, aday Erdoğan günü gün etmiş, yalan ve ikiyüzlülükle vakit geçirmiştir. Aday Erdoğan, İsrail'e önde hakaret ederken, arkada oğlu tıka basa doldurduğu gemileriyle İsrail limanına çoktan yanaşmıştır. Aday Erdoğan, İsrail'i sahnede terör devleti diye suçlarken, perde gerisinde boynundaki Yahudi Cesaret Madalyasını parlatmış, aldığı yüzbinlerce dolarlık ödülü saymıştır. Bir yandan İsrail'i en ağır şekilde eleştiren Erdoğan, diğer yanda jet yakıtı ihraç ederek bu ülkenin ölüm saçan uçaklarını havalandırmıştır. Erdoğan konuştukça batmış, meydanlara çıktıkça bitmiş, maskesi düşmüştür. Türkiye, 12 yıldır silgisi kaleminden önce biten, bir dediği diğerini tutmayan bir adamın elinde israf olmuştur. Erdoğan'da iftira vardır, yalan vardır, gıybet vardır, karartma vardır."

Başbakan Erdoğan'ın, bu süreçte kendilerini, "İsrail'in işini kolaylaştırmakla suçladığını" hatırlatan Bahçeli, "Bize İsrail dalkavuğu demek için bir insanın Calut'un soyundan gelmesi, Firavun'un izinden yürümesi yeterlidir. Sözüm ona biz, gündemi Gazze'den alıp başka yerlere çekmek istiyormuşuz. Hatta Türkmen kardeşlerimizi de istismar ediyormuşuz. Erdoğan hakikaten de ruh sağlığını acilen gözden geçirmelidir. İsrail'in işini kolaylaştıran, Siyonizme bekçilik yapan, büyük İsrail hedefine hizmet eden, füze savunma sistemiyle İsrail'e koruma kalkanı inşa eden kendisi değilmiş gibi konuşmaktadır. Yani yavuz hırsız ev sahibini bastırma teşebbüsündedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, "geceler boyunca tek endişesinin Filistin olduğunu" söylediğine de işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hal böyleyse Erdoğan'ın elini tutan yoktur. Önünde engel de bulunmamaktadır. Çoluğunu çocuğunu, villadaki ganimetleri gemilerinden birisine yükleyip İsrail'in izin ve icazetiyle hemen Gazze'ye iltica etmelidir. Madem tek endişesi, tek derdi Filistin'dir, o halde aday Erdoğan derhal Türkiye'yi terk etmeli, Hamas'a katılmalıdır. Dikkatinizi çekerim ki, bizim Erdoğan'dan en bariz farkımız burada ortaya çıkmaktadır. Biz de Filistin'e üzülür, sıkılır ve yanarız; fakat geceler boyunca Türkiye'yi, Türkmenleri ve Türk milletini düşünür, bunlarla ilgili kaygı taşırız. Aday Erdoğan, Gazze'yi milli mesele gördüğünü açıklamaktadır. Sanki Türkiye'nin milli meselelerini benimsemiş ve savunmuş gibi sırayı Gazze almıştır."

Başbakan Erdoğan'ıın millilikten anladığı tek şeyin, sandıkta ortaya çıkan millilik olduğunu, bir insanın milli olabilmesi için öncelikle vatana, millete ve bayrağa şaşı bakmaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Bir insanın milli olması için gayri milli unsurlara eğilip diz çökmemesi şarttır. Kozmopolit perişanlıktan millik çıkmaz, kaos tüccarına, Türk düşmanına, kimlik hasmına, Mustafa Kemal'e ayyaş diyen, TC'ye kasteden, Türklüğü etnik seviyeye indirmeye yeltenen bir şahsiyete milli değil, militanlaşmış milliyetsiz denir" ifadelerini kullandı.

-IMF borçlarının ödenmesi

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında kimi zaman kendilerini itham ederek, milliyetçiliği "IMF borçlarını ödemek, dış yükümlülüklere karışı Merkez Bankası kasasında tutulan rezerv artışı ile kimin cebine gittiği muamma olan milli gelir artışı" olarak tasvir ettiğini savunarak şunları söyledi:

"Bunları söylerken, Türkiye'yi kaçakçılara, kara paracılara, altın hırsızlarına, sıcak paracılara, ekonomik tetikçilere, para baronlarına, faiz ve rant merkezlerine teslim etmesinin ne anlama geldiğini itiraf edememektedir. Bunun adı, Türk milletinin topluca yoksullaşması, işsiz kalması ve ekmeğinden olmasıdır. Gelen sermayeden daha fazlasının çıkmasını sağlayan ekonomik sömürü düzeninin bir ucunda küresel para babaları, diğer ucunda ise aday Erdoğan ve yandaşları vardır. Şu hazin gerçeğe bakınız ki, İsrail Kürdistan'ı teşvik edip bağımsızlığını özendirirken, Erdoğan nedense hiç rahatsız olmamıştır. Çünkü aday Erdoğan, Öcalan, Anglo-Sakson komplo, Barzani ve Netanyahu, Tarihi Şark Meselesi Ligi'nin Kürdistan sahasında ter akıtan beş oyuncusudur. Erdoğan Rabia işaretindeki başparmağı da açarsa işlem tamam olacak, hem rüşvet kadrosunun, hem de Kürdistan korosunun niyet ve sayısı tam olarak deşifre olacaktır."

-"10 Ağustos tarihi bir sınav"

 Mehmet Akif Ersoy'un, "Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez" sözlerine atıfla kötülüğün kaybetmesi için iyilerin bir arada olması gerektiğini ifade eden Bahçeli, 10 Ağustos'ta Türkiye'yi tarihi bir sınavın beklediğini söyledi.

Bahçeli, 10 Ağustos'un, iyinin, doğrunun, temizin, güzelin, hidayet ve hikmetin belini doğrultması için çok önemli bir karar anı olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türk milleti 12'nci Cumhurbaşkanını, aracısız seçecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin zirve noktasına yepyeni ve taptaze bir şuur gelecektir. Dileğim, bu seçimin, herhangi bir gerginliğe, herhangi bir taşkınlığa ve krize meydan vermeden demokratik olgunlukla yapılmasıdır. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Sayın İhsanoğlu, büyük bir mutabakatın sonucudur. Sayın İhsanoğlu, Türk milletinin, Türkiye'nin, 77 milyonun adayıdır ve cepheleşmeye karşı birlikte yaşamın, yasaklara karşı özgür tavrın, baskıya karşı demokrasinin, yozlaşmaya karşı milli kültürün, yolsuzluğa karşı dürüstlüğün, yandaşlığa karşı milletin ortak vicdanıdır. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız, geniş ve samimi nitelikli söz ve ağız birliğinin sapasağlam kararıdır."

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı'nın bulunduğu Çankaya'nın, Mustafa Kemal'in ve Kurtuluş Savaşı'nın aziz hatırası olduğunu, Konak'ta çekilen ilk bayrağın, milli mücadele yolunda sıkılan ilk kurşunun, Samsun'da atılan ilk adımın, Amasya'dan yayımlanan ilk tamimin, Erzurum'da toplanan ilk ulusal kongrenin özü ve özeti olduğunu dile getirdi.

-"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kardeşliğimizin simgesidir"

Bir kişinin cumhurbaşkanı olabilmesi için öncelikle bunu bilmesi gerektiğini savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kardeşliğimizin simgesidir. Milli ve üniter devlet yapımızın teminatıdır. Cumhurbaşkanı dış dünyaya dönük yüzümüz, içimize dönük birlik sancağımızdır. Çankaya'nın duvarlarında hala Sakarya Zaferi'nin sevinçleri çınlamaktadır. Büyük Taarruz ve Dumlupınar'ın sımsıcak anıları Çankaya'dan buram buram tütmektedir. Türkiye'yi kuran ve kurtaran milliyetçilerin kutlu hatıra ve mirası Çankaya'nın ruhunda toplanmıştır. Bunları bilmeyen adamdan Cumhurbaşkanı olmaz. Türkiye Cumhuriyeti'ne adı konmamış savaş açan gafil ve cahile cumhurbaşkanı olmak düşmez."

Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17-25 Aralık'ta düzenlenen operasyonlarda suçüstü yakalandığını ileri sürdüğü konuşmasında, "Aday Erdoğan, sırtında 17-25'in kamburuyla Çankaya yokuşunu çıkamayacak, 10 Ağustos'ta nefes yetmezliğinden kaybetmeye mahkum olacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, "17-25 Aralık operasyonlarını topluma, darbe girişimi, Pensilvanya'nın Türkiye'yi susturma girişimi ve ulusal güvenliğe, milli bekaya ve sözde çözüm sürecine suikast olarak göstermeye çalıştığını, tüm bunların sorumlusu olarak da bir 'paralel yapılanmayı' işaret ettiğini" dile getiren Bahçeli, şöyle davam etti:

"Karşımızda darbe değil, rüşvetçiler ve rüşvet suçu vardır. Karşımızda tezgah, oyun, senaryo değil; yolsuzluğa çakılmış, harama sapmış hükümet durmaktadır. Erdoğan ister hakim ve savcıları kıyıma uğratsın, ister emniyetin altını üstüne getirsin. İster inlerine gireceğiz desin, ister hainler, vaiz lobisi, faiz lobisi, virüsler, haşhaşiler sözleriyle avunsun. Erdoğan, 17-25 Aralık'ın hesabını er yada geç verecektir. Bugün değilse de çok yakın zaman içinde adaletin huzuruna kuzu kuzu çıkacaktır. Erdoğan'a göre en rahat yer cezaevidir. Hatta yüce kitabımız Kuran'ın sakince okunacağı yer olarak cezaevini göstermiş, demir parmaklıkları övmüştür. Madem böyledir; Erdoğan'a önerim şimdiden kendisine bir kitap çantası hazırlaması, çıkacağı uzun yolculuk için şimdiden hazırlanmasıdır."

- "10 Ağustos'ta millet kazanacak"

Bahçeli, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimde milletin kazanacağını, milli ruhun silkinip ayağa kalkacağını ifade ederek, partililere ve seçmenlere şöyle seslendi:

"Hep birlikte sandığa gidelim, sandığa sahip çıkalım, oyumuzu mutlaka kullanalım, eşimize, dostumuza, yakınımıza oy kullandıralım. Tatil mevsiminde rehavete kapılmayalım. Şu bayram gününde, gelin ekmek için Ekmeleddin Bey'de söz keselim. İçeride huzur, dışarıda itibar için Ekmeleddin Bey diyelim. Ekmeği bütün Ekmeleddin Bey'i cumhurbaşkanı olarak seçelim. Ekmekle oynayanlara değil, ekmeği çoğaltanlara destek verelim. Ekmeğimize kan doğrayanların değil, ekmeğimizi büyütmeye aday olan Ekmel Bey'in önünü açalım.

Ekmeleddin Bey varken, cumhurbaşkanlığı makamı '17-25 Erdoğan'a yakışmaz. Ekmeleddin Bey dururken, hain emeller Çankaya'ya çıkamaz. Biliniz ki 10 Ağustos'ta, ya ekmek kazanacak ya da ekmeksizler ekmek çalmaya devam edecektir. Ya doğruluk kazanacak ya da hırsızlar Çankaya'yı mesken tutacaktır. Ya millet kazanacak ya zillet sökün edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin düzlüğe çıkması, gerçek ve sağlıklı bir değişimin olması, dengeli bir dönüşümün filizlenmesi için Ekmel Bey, cumhurbaşkanı olmalıdır. Bunun için herkes, her dava arkadaşım geceyi gündüze katmalıdır."

Vatandaşlardan açıklanan anket sonuçlarına da itibar etmemelerini isteyerek, "Siz aldanmayın algı operasyonlarına. Siz bakmayın yandaşlar ne yazmış, siz aldırış etmeyin havuz medyası ne söylemiş. Allah'ın izniyle 10 Ağustos'ta Çankaya hak eden konuğuyla tanışacaktır ve 12'inci Cumhurbaşkanımız Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu olacak, Cumhuriyet kurtulacaktır" dedi.

Bahçeli, konuşmasının ardından partilerle tek tek bayramlaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...