Tgrt Haber
08 Haziran 2021 10:55

MHP Genel Başkanı: HDP'nin kapatılması artık hukukun konusu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden açılan HDP'nin kapatılması istemiyle ile ilgili davaya ilişkin ilk yorumunu yaptı. Bahçeli, HDP'nin kapatılmasının artık hukuki bir konu olduğunu belirterek AYM'ye çağrıda bulundu

MHP Genel Başkanı: HDP'nin kapatılması artık hukukun konusu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,hdp

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi’nde etkisini gösteren müsilaja karşı mücadele kapsamındaki çalışmalara destek verdiklerini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Çevre felaketiyle karşı karşıya olduğumuz açıktır” ifadelerini kullandı.

"HDP’NİN KAPATILMASI ARTIK HUKUKUN KONUSU"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin kapatılması istemiyle yeniden dava açtı. İddianame, Anayasa Mahkemesine gönderildi. Bu iddianame MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2023 seçimlerinde ne olacağından daha önce, devasa olan HDP'nin kapatılması sorunu vardır. Yargıtay, AYM tarafından iade edilen iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayı dün tekrar açmıştır. Bundan sonra bütün gözler AYM'ye çevrilecektir. Mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği da kalmamıştır. HDP, CHP ile İP'i çoktan kafeslemiş ve kilidi üzerlerine vurmuştur. HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur. Kanlı ve karanlık sayfa artık kapatılmalıdır. HDP terörizmin siyaset ayağıdır. HDP'nin kapatılması siyasetten, demokrasiden kaydının silinmesi özellikle AYM'nin namus borcudur" dedi.

AHMET ŞIK’IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

TİP milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medya hesabı ve canlı yayınlarda söylediği sözlere sert tepki gösteren Bahçeli, “Bölücülüğün hesabını soracaksak gün bugündür. TİP'li bir vekilin 'Bu devlet katil bir devlettir' iftiraları karşısında ne yapacağız? Dokunulmazlığını kaldırıp adalete teslim etmeyecek miyiz? Böyle bir alçak TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Türkiye devleti katil olsaydı bulunduğun yer mezarlık olurdu. Dokunulmazlığı kaldırılıp yargıya teslim edilmeli. Yeri Meclis değil demir parmaklıklardır. Bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz. Bu bölücünün layık olduğu yer demir parmaklıklar arkasıdır” şeklinde konuştu

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA SON NOKTA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin erken seçim açıklamalarına ve çağrılarına karşı bir kez daha seçimlerin 2023’te yapılacağını duyurdu. Bahçeli, “Türkiye'nin erken seçim diye bir gündemi yoktur. Cumhur tarihi gaklarına sahip çıkacaktır. Kazanan Türkiye olacak diyoruz. Cumhur İttifakı, büyük Türkiye'nin mimarıdır. Her şey Türkiye içindir, yüzümüz sonuna kadar Türk milletine dönüktür” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...