Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 May 2021 16:33

Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: Yaptıklarının bedelini ödemelidir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İsrail, yaptıklarının bedelini ödemelidir. Uluslararası Ceza Mahkemesi zulmün hesabını İsrail devletinden sormak mecburiyetindedir." açıklamasında bulundu.

Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: Yaptıklarının bedelini ödemelidir
BAHÇELİ

Bahçeli, "Eskiye dönüş uçurumdur. Parlamenter sistem ezberlerinin ardındaki niyet Türkiye’nin yükseliş ve büyüme isteğini engellemektir." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli:"100 maddelik anayasa önerimiz bugüne kadar yalnızca Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgi ve takdirine sunulmuştur. Bunun dışında metni ne eline alan, ne gören, ne de okuyan olmuştur. Kaldı ki değerli ve saygın anayasa çalışmamızın bütününe nüfuz etmeden karalamak, kötü göstermek art niyetliliktir."

"FİLİSTİN SİYONİST KUŞATMA ALTINDADIR"

Devlet Bahçeli, "İslam toplumlarının iç çelişkilerinden ve katılaşan ihtilaflarından istifade eden İsrail hükümeti özellikle Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da terör estirmiştir. Uluslararası toplumun gözü önünde insanlık suçu işlenmektedir. Filistinli sivillere hiçbir inancın kabullenmeyeceği baskı, dayatma ve şiddet uygulanmaktadır. Harem-i Şerif'in statüsünü hedef alan, Müslümanların haremi ismetine kast eden İsrail'in uluslararası hukuka aykırı eylem ve politikaları sabırları, sınırları ve sinirleri aşacak boyuttadır. İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah ve Silvan Mahallelerinde yaşayan Filistinli masumların zorla göç ettirilmesi, Yahudi yerleşimci terörünün bitmek tükenmek bilmeyen tahrikleri ramazan boyunca azalmak şöyle dursun, iyice kontrolden çıkmış, kanlı olayların önünü açmıştır. Filistin Siyonist kuşatma altındadır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, İsrail güvenlik güçlerinin en iyi bildikleri terör yöntemlerini kullanarak, Filistinli sivillere ateş yağdırdığını dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"SUSKUNLUK KAYGI VERİCİ NİTELİKTEDİR"

"Nitekim Gazze Şeridi'nde bulunan Beyt Hanun Bölgesi'ne dün gerçekleştirilen hava saldırısında 9'u çocuk olmak üzere 24 Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetmiş; 103'ü de yaralanmıştır. İsrail'i kınıyor, katlettiği masumlara Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Arap Ligi başta olmak üzere, AB'den ABD'ye kadar birçok ülke ve çevreden cılız kınama mesajlarından başka müessir ve müdahaleci hiçbir tepki de görülmemiştir. Bu kapsamda uluslararası kamuoyunun trajik gelişmeler karşısındaki tutumu ve suskunluğu kaygı verici niteliktedir."

"MİLLETİMİZ MAZLUM KARDEŞLERİNİN YANINDA"

Bahçeli, Türk milletinin mazlum kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, "İsrail yayılmacı ve nefret saçan politikalarından daha fazla kan dökülmeden vazgeçmelidir. Mescid-i Aksa inancımızın iffeti, kıblemizin ilkidir. Türk milleti hafızasında yıllardır hasretle ve hüzünle taşıdığı Kudüs'ün teslimine göz yummayacak, bu rezalete seyirci kalmayacaktır. Zulüm son bulmazsa intifada başta olmak üzere, her seçenek Müslüman vicdanların gayesi olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan Bayramı'nın idrak edileceği şu günlerde, Filistinlilerin muhatap kaldığı dramların yanı sıra Türkiye'de de karmaşık bir gündemin varlığına dikkati çeken Bahçeli, "Türkiye'nin Kovid-19 hastalığıyla mücadelesi kararlılıkla devam ederken, fırsatçı muhalefet partilerinin sorumsuz açıklamaları, sakat teklifleri, sağduyudan yoksun değerlendirmeleri haddi ve hududu aşmıştır." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...