Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2020 20:31

Bahoz Erdal'ın korumalığını yapan terörist teslim oldu

Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüsey’in korumalığını yapan terörist ikna yoluyla teslim oldu. Teröristin ayrıca örgüt içerisinde füzeci olarak faaliyet yürüttüğü, örgüte canlı bomba konusunda fedai eylem önerisi verdiği tespit edildi

Bahoz Erdal'ın korumalığını yapan terörist teslim oldu
Bahoz Erdal

İçişleri Bakanlığı'nın PKK üyelerine yönelik ikna çalışmaları sürüyor. Dün iki teröristin güvenlik güçlerine teslim olmasının ardından, bir teslim haberi de bugün geldi.

İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Habur'da teslim oldu

Ailelerin desteği ile terör örgütünden ikna yoluyla teslim olmalar devam ediyor. Bu kapsamda Mardin  Emniyet İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerinin ikna çalışmaları  sonucu  PKK/KCK terör örgütü içerisinde  kırsal alanında faaliyet yürüten 1 terörist daha örgütten kaçarak Şırnak Silopi Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’ne teslim oldu.

Bahoz Erdal'ın koruması

Teslim olan örgüt mensubunun, 2014 terör örgütüne katıldığı, örgüt içerisinde füzeci olarak faaliyet yürüttüğü, 2017 yılında canlı bomba konusunda fedai eylem önerisi verdiği ve geçmiş dönemlerde Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in korumalığını yaptığı şeklinde bilgiler bulunan Akif Brüsk kod  adlı Mahmut Özdemir isimli örgüt mensubu olduğu belirlendi.

40 terörist teslim oldu

Böylelikle bu yıl sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısı 40’a yükselmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...