Tgrt Haber
12 Şubat 2020 18:10

Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Brüksel’de ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile görüştü. Görüşmede, Suriye ve Irak’taki güvenlik ve savunma konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
NATO Savunma Bakanları Toplantısı,NATO Karargâhı,ABD Savunma Bakanı Mark Esper,Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Brüksel’deki NATO Karargahı’nda çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Toplantıya katıldı

Bakan Akar, Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği ile Türk Askeri Temsil Heyeti (TMR) Başkanlığını ziyaretinin ardından 'Kararlı Destek Misyonundaki Çerçeve Ülkeler Toplantısı'na katıldı.

Esper ile görüştü

İtalya, Almanya, Gürcistan, Romanya, Polonya, Norveç ve Türkiye’nin katılımıyla Afganistan konusunda gerçekleşen toplantıda yer alan Bakan Akar, daha sonra ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile de görüştü. Görüşmede, Suriye ve Irak’taki güvenlik ve savunma konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

'Somut katkı'

İdlib’deki gelişmelerin de ele alınacağı ana oturum öncesinde gerçekleşen görüşmede Bakan Akar, İdlib’deki son gelişmelere yönelik ABD’li yetkililerin yaptığı açıklamalardan duyulan memnuniyeti dile getirirken, bu bağlamda hem ABD hem de NATO’nun daha somut katkılarda bulunmasının önemi belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...