Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 23:02

Bakan Akar, Amerikalı mevkidaşı ile görüştü

Afganistan’da 20 yıllık aranın ardından Taliban’ın yeniden yönetimi ele geçirmesi ile birlikte tahliyeler devam ediyor. Terör örgütü DEAŞ’ın Afganistan’daki saldırıları sonucunda çok sayıda kişi hayatını kaybederken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile kritik telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Akar, Amerikalı mevkidaşı ile görüştü
Bakan Akar,afganistan,,taliban,,deaş,,saldırı,

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen patlamalarda aralarında çocukların da olduğu en az 170 kişi hayatını kaybetti. Tahliyelerin devam ettiği süreçte gerçekleştirilen patlamaları terör örgütü DEAŞ üstlendi.  Dünyadan saldırılara yönelik tepkiler gelirken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kritik görüşmede Afganistan’da gelinen son durumun ele alındığı görüşmede her iki taraf tahliyelerdeki işbirliği konusundaki memnuniyeti dile getirdi. Bakan Akar görüşmede ayrıca Afganistan’daki saldırılarda hayatını kaybeden ABD askerleri için Bakan Austin’e taziyelerini iletti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...