Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Haziran 2021 16:49

Bakan Akar, 'Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nda

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, 'Denizkurdu 2021 Tatbikatı'nın Doğu Akdeniz'deki seçkin gözlemci günü faaliyetlerini takip etti.

Bakan Akar, 'Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nda
SİHA,MİLLİ SAVUNMA,BAKAN AKAR

Seçkin gözlemci günü faaliyetleri kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı üstün yetenek ve kabiliyetlerini sergiliyor. Donanma, 25 Mayıs'ta "Denizkurdu-2021" ile yine Ege ve Doğu Akdeniz'e açılmıştı.

Seçkin gözlemci günü faaliyetleri Bakan Akar’ın tatbikatın “sancak gemisi” TCG Salihreis’e gelmesinin ardından başladı. Akar, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından karşılandı. Geminin adının yazdığı şapka takdim edilen Akar ve TSK komuta kademesi daha sonra tatbikatı takip edecekleri alana geçtiler.
Bakan Akar’ı taşıyan sancak gemisi için TCG Oruçreis tarafından 19 pare selamlama atışı yapıldı. SAS timlerinin” taktik pençe harekatı” ile denizde sürüklenen mayınları imha ettiği tatbikatta, SAT timleri de yetenek ve kabiliyetlerini sergiledi.

Bakan Akar, 'Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nda

Faaliyetlerini başarıyla tamamlayan SAT timleri, yerli ve milli üretim SAT botları ile sancak gemisinin yanından selamlama geçişi yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da faaliyetlerini başarıyla tamamlayan personeli selamladı.

HEDEFLER VURULDU

Tatbikatta denizaltı savunma harbi de icra edildi. Bu kapsamda Seahawk helikopterinden denize sonar daldırıldı. Helikopter tarafından denizaltının tespit edilmesinin ardından bölgeye deniz karakol uçağı sevk edildi. Uçaktan yapılan torpido atışı ile denizaltı vuruldu.

Bakan Akar, 'Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nda

Denizde gemiler arasında akaryakıt ikmalinin de yapıldığı tatbikatta Bayraktar SİHA’dan MAM-L ve Seahawk helikopterinden yapılan Hellfire güdümlü mermi atışları ile hücum botlarından yapılan top atışlarıyla hedefler vuruldu.
Tatbikatta Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 133 suüstü gemisi, 10 denizaltı, 43 uçak, 28 helikopter ve 14 insansız hava aracı katıldı. Harekat merkezlerinin sevk ve idare etkinliğini denetlemek, çok tehditli ortamda karar verme süreçlerini değerlendirmek, müşterek çalışabilirlik usullerini ve karşılıklı destekleme imkanları kabiliyetlerini denemek ve Deniz Kuvvetleri unsurlarının eğitim seviyelerini yükseltmek amaçlanmaktadır.

Tatbikatın seçkin gözlemci gününe Katar Donanma Komutanı Abdulla Ali Al Mazroey’in yanı sıra 25 ülkenin askeri ataşesi de katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...