Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2021 11:23

Bakan Akar: Kabil Havaalanı’nı işletmeye talibiz

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin, şartlar uygun olursa Afganlara destek için Kabil Havalimanı'nı işletmeye talip olduğunu belirterek, bu konudaki temasların sürdüğünü söyledi.

Bakan Akar: Kabil Havaalanı’nı işletmeye talibiz
hulusi akar,terör,terörist,ırak,suriye,kabil havaalın,afgansitan,afgan

Son dakika haberi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'daki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Akar, "Afgan kardeşlerimizin güven ve refah içinde yaşamaları için imkanlarımız dahilinde, elimizden gelen gayreti bugüne kadar gösterdik. Bundan sonra da gösterme arzusunda, niyetindeyiz" diye konuştu.

''KABİL HAVAALANI'NI İŞLETMEYE TALİBİZ''

Afganistan'ın barışa, huzura ulaşması için Türkiye'nin gayretlerini 20 yıldır sürdürdüğünü bildiren Akar, "Son 6 yıldır da tüm Afganistan için önemli olan Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nın işletilmesini sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Eğer şartlar oluşursa biz yine Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için bu havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız da sürüyor" dedi.

İbn Haldun'un ''Coğrafya kaderdir'' sözünü hatırlatan Akar, şunları kaydetti:

"Biz de diyoruz ki coğrafya milletler için ne kadar kaderse Türkiye de bu coğrafyanın kaderidir. Duymayan kalmasın. Dolayısıyla buradaki ülkeler Türkiye'nin hakkına, hukukuna saygı göstermek zorundalar. Bu coğrafyada var olmak demek güçlü olmak demektir. Eğer güçlü olmazsan yaşatmazlar. Bu coğrafyada güçlü olmak demek, güçlü bir orduya sahip olmak demektir. Güçlü bir ordu demek etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu demektir. Silahlı Kuvvetleri'mizin etkinliğini, caydırıcılığını, saygınlığını daha da artırmak için gerekenleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Niçin? Ülkemizin ve milletimizin bekası, egemenlik ve bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın ve sınırlarımızın güvenliği için."

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE

Bakan Akar, orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına ise 4 İHA, 5 çıkarma gemisi, 1 karakol gemisi, 4 helikopter, 50’den fazla itfaiye aracı, arazöz ve iş makinesi ile 600’den fazla personelle katkı sağlandığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...