Tgrt Haber
25 Haziran 2021 10:06

Bakan Akar: Kabil Havalimanı, Afganistan için hayati öneme sahip

Milli Savunma Bakanı Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile birlikte 2. Ordu Karargahı’nı ziyaret etti. Akar, "PKK ve YPG arasında bir fark yok. Kimse aklımızla alay etmesin" dedi.

Bakan Akar: Kabil Havalimanı, Afganistan için hayati öneme sahip
Kabil Havalimanı,Afganistan,Bakan Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK komutası ile 2. Ordu Komutanlığı’nı ziyaret etti. . İnönü Kışlası'na gelişinde 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak tarafından karşılanan Akar, tören kıtasını selamlayıp, ardından ziyaretin anısına TSK komuta kademesi ile birlikte fidan dikti.

Bakan Akar, gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla 24 Temmuz 2015'den bugüne kadar 18 bin 220, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise bin 366 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Bu mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"İçimizden hainler temizlendikçe Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlendiğini herkes gördü" diyen Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerinden geçtiğini ifade etti. 

18 BİN 220 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

24 Temmuz 2015'ten itibaren terörle mücadelede yeni bir sürecin başlatıldığını ifade eden Akar, "Gerçekleştirilen başarılı operasyonların sonunda 24 Temmuz'dan bugüne kadar 18 bin 220 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan itibaren ise bin 366 terörist etkisiz hale getirildi. Bu mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

PKK VE YPG ARASINDA FARK YOK

Terör örgütü PKK ile YPG arasında bir fark olmadığını dile getiren Akar, "Kimse aklımızla alay etmesin. Dinlemeler, raporlar, fotoğraflar ve her şey açık bir şekilde ortada iken hala bazı müttefiklerimizin YPG ile iş birliği yapmaları, onlara silah, araç, gereç destek sağlamaları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunlar Cumhurbaşkanı, bakan ve Genelkurmay Başkanı düzeyinde yapılan her türlü temas ve konuşmada dile getiriliyor ve bunun mücadelesi veriliyor" dedi.

EGE VE DOĞU AKDENİZ

Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyindeki mücadelenin devam ettiğini aktaran Akar, bununla birlikte Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki hak, alaka ve menfaatleri korumak için de çalıştıklarını aktardı.

AFGANİSTAN'IN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Türkiye’nin her zaman kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğu Afganistanlı kardeşlerinin barış, güven ve istikrar içerisinde yaşaması için büyük gayret sarf ettiğini belirten Akar, 2002’de ilk göreve başlandığı andan itibaren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti'ne, 2015’ten itibaren de NATO’nun Kararlı Destek Misyonu'na katkı sağlamayı sürdürdüklerini aktardı. TSK'nın halihazırda Kabil Eğitim Yardım Danışmanlık Komutanlığı görevini yürüttüğünü ifade etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...