Tgrt Haber
03 Eylül 2021 06:35

Bakan Akar pilot koltuğunda: Koca Yusuf’la gövde gösterisi

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, uçuş eğitim yılını kuvvet komutanlarıyla birlikte bindiği Koca Yusuf’ta başlattı. Bakan Akar ve komuta kademesi, Kayseri’de A400M uçağı ile görev uçuşu gerçekleştirdi. En son Afganistan’daki personelin tahliyesinde görev alan “Koca Yusuf” isimli uçağa, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün uçurduğu jet de eşlik etti. Akar “Esen 01” çağrı koduyla telsizden personele başarılar diledi.

Bakan Akar pilot koltuğunda: Koca Yusuf’la gövde gösterisi
hulusi akar,,koca yusuf,

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, uçuş eğitim yılını kuvvet komutanlarıyla birlikte bindiği Koca Yusuf’ta başlattı. Bakan Akar, “En önemli görevimiz terörle mücadele. Bu konuda yoğun bir gayret içindeyiz. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar peşlerinden gitmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni uçuş eğitim yılı, Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin gerçekleştirdiği uçuşla başladı. Akar’ın birinci pilot koltuğuna oturduğu “Koca Yusuf” olarak bilinen A400M uçağı, görev uçuşunu başarıyla tamamladı. Operasyon ve insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra son olarak Afganistan’daki personelin tahliyesinde görev alan uçağa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün uçurduğu jet de eşlik etti.

TERÖR BELASINDAN KURTULACAĞIZ

Türk Hava Kuvvetlerinin 110’uncu kuruluş yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Bakan Akar “Dünyanın en köklü hava kuvvetlerinden biri olarak görevlerinizi büyük fedakârlık ve kahramanlıkla yaptınız, yapmaya devam ediyorsunuz” dedi. Akar, TSK’nın cumhuriyet döneminin en yoğun dönemini yaşadığını belirterek “En önemli görevimiz terörle mücadele. Bu konuda yoğun bir gayret içindeyiz. Terörist nerede, hedefimiz orası. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar teröristlerin peşinden gitmeyi sürdüreceğiz. En son teröristi de etkisiz hâle getirip asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Mühimmatımızı, helikopterimizi, İHA’mızı, SİHA’mızı, obüslerimizi, MİLGEM’lerimizi tasarlıyoruz, imal ve ihraç ediyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte ‘Millî Muharip Uçağı’mızı da yapacağız ve herhangi bir şekilde dışa bağımlılıktan kurtulacağız” ifadelerini kullandı.

ESEN 01’DEN SESLENDİ

Uçuşun sonunda “Esen 01” çağrı koduyla personele telsizden hitap eden Bakan Akar, şunları söyledi: Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın yeni uçuş eğitim yılını kutluyorum. Size verilen bütün görevleri bugüne kadar en güzel şekilde yaptınız. Bundan sonra da aynı şekilde yerine getireceğinize yönelik inancımız tamdır. Özellikle son olarak Afganistan’dan tahliye görevi buna en güzel örnektir. Bu uçaklarla bunu sizler başardınız. Bizim size güvenimiz tam. Sizlere kazasız belasız görevler diliyorum. Hepinize emniyetli uçuşlar, ‘2021-2022 Uçuş Eğitim Yılı’ hayırlı, uğurlu olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...