Tgrt Haber
15 Kasım 2021 16:40

Son dakika! Bakan Akar, Rus mevkidaşı ile görüştü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Son dakika! Bakan Akar, Rus mevkidaşı ile görüştü
Hulusi Akar,Savunma Bakanlığı,Suriye,Rusya

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuşmanın detayları hakkında yapılan açıklamada, "Görüşmede başta Suriye’deki son durum olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu" denildi.

RUSYA S-400 ÜRETİMİ İÇİN HAREKETE GEÇMİŞTİ

Rusya'nın askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'un yetkilisi, S-400 hava savunma sisteminin bazı parçalarının Türkiye'de üretilmesi için teknoloji transferine başlandığını duyururmuş. İki ülkenin iş birliği içinde çalışacağını belirten yetkili, ülkemizde üretilecek parçaların hangileri olduğuna ilişkin ise bilgi paylaşmaktan kaçınmıştı. Bu gelişmeler ışığında Bakan Akar ile Rus mevkidaşının görüşmesinde bu konununda görüşüldüğü tahmin ediliyor.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...