Tgrt Haber
13 May 2021 07:49

Bakan Akar: Pençe operasyonlarında 105 terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 23 Nisan’dan itibaren başlayan Pençe operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısısın 105 olduğunu açıkladı.

Bakan Akar: Pençe operasyonlarında 105 terörist öldürüldü
hulusi akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Şırnak'taki harekât merkezinden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarını yönetti. 

Bakan Akar, operasyonlarının son bilançosunu açıkladı. Operasyonlarda Etkisiz hale getirilen terörist sayısının 105'e ulaştığını açıklayan Akar,  “Çok sayıda silah mühimmat ve yaşam malzemesi de ele geçirildi” dedi.

Bakan Akar: Pençe operasyonlarında 105 terörist öldürüldü

5 AYDA 1056 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terörle mücadelenin başarıyla devam ettiğine vurgu yapan ve en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edeceğini söyledi. 2021 yılında bin 56 terörist etkisiz hale getirildiğini de açıklayan Bakan Akar, “Önemli ve ciddi bir rakam. Buradaki terörist varlığını tahrip eden bir rakam” dedi.

Bakan Akar: Pençe operasyonlarında 105 terörist öldürüldü

"TEMEL AMAÇ TERÖR BELASINDAN KURTULMAK"

Bakan Akar teröristlerin sınırlarda risk, tehdit ve tehlike olmaktan çıkarılmasını amaçladıklarını vurguladı. Kandil, Asos, Mahmur, Sincar dahil teröristlerin buralardan temizlenmesini amaçladıklarını söyleyen Bakan Akar, “Iraklı kardeşlerimizle iş birliğimizi geliştirerek hem ülkemizi hem de Iraklı kardeşlerimizi terör belasından kurtarmak bizim temel amacımız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...