Tgrt Haber
16 Kasım 2021 11:56

Bakan Akar F-16 ve F-35 açıklaması: Olumsuz olursa başka alternatifler değerlendirilir

ABD’nin F-35 ve F-16 konusunda tavrının olumsuz olması durumunda Türkiye’nin başka alternatifleri değerlendirmek durumunda kalacağını belirten Bakan Akar, “Bu ve benzeri sorunları görüşmek üzere temaslarımız sürmekte olup, şu anda da Bakanlığımızdan bir heyet ABD'de bulunmaktadır." dedi.

Bakan Akar F-16 ve F-35 açıklaması: Olumsuz olursa başka alternatifler değerlendirilir
Milli Savunma Bakanı,Hulusi Akar,ABD,F-35,F-16

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştirirken önemli açıklamalarda bulundu. Güvenlik ortamının yeniden şekillendiğini belirten Akar, güç dengeleri, aktörler ve rollerin sürekli değiştiğini belirtti.

Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde özne haline geldiğini, etki ve ilgi alanını her geçen gün genişlediğini belirten Akar, "Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı, en yoğun faaliyetlerini sürdürdüğümüz bu dönemde doğal olarak TSK'nın da görev ve sorumlulukları artmaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bütün sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen ABD’nin S-400’ü gerekçe göstererek F-35 tedarikinin engellendiğini belirten Akar, “Bu gelişmeler üzerine Türk ve ABD heyetleri, 27 Ekim 2021'de Ankara'da bir araya gelmiştir. Bu görüşmede Türkiye’nin uğradığı zararın nasıl telafi edileceği de dahil olmak üzere, F-35 için yaptığımız harcamaların geri ödenmesine yönelik görüş ve taleplerimiz iletilmiştir” dedi.

"BAŞKA ALTERNATİFLERİ DEĞERLENDİRMEK DURUMUNDA KALACAĞIZ"

F-35’lerin yanı sıra yeni F-16 tedariki ve mevcut F-16 savaş uçaklarının bir kısmının modernize dilmesi için resmi talebin ABD’ye iletildiğini belirten Akar, "ABD yönetiminin konuya olumlu yaklaşabileceğini düşünüyoruz. Ancak süreç Kongre onayına tabi olacağından, gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

ABD’nin tavrının olumsuz olması durumunda Türkiye’nin içinde bulunduğu tehdit ortamında gübenliğini sağlayabilmek için zorunlu ve tabii olarak başka alternatifleri değerlendirmek durumunda kalacağını belirten Akar, “Bu ve benzeri sorunları görüşmek üzere temaslarımız sürmekte olup, şu anda da Bakanlığımızdan bir heyet ABD'de bulunmaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...