Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Mart 2019 19:36

Bakan Akar'dan flaş açıklama: Hazırlıklar tamam, gereği yapılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine ilişkin, "Hazırlıklarımızı yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yeri ve zamanı geldiğinde gereği yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, bunu yapacağız. Ülkemizin güvenliğini hiçbir şekilde tehlikeye atmayacağız." dedi.

Bakan Akar'dan flaş açıklama: Hazırlıklar tamam, gereği yapılacak
hulusi akar,son dakika

Akar,  12. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'ndaki inceleme ve  denetlemelerinin ardından il merkezine geçerek esnafı ziyaret etti. Cumhuriyet  Caddesi'ndeki iş yerlerine giden Akar, vatandaşlarla sohbet etti.

Halkın yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Akar, istekleri kırmayarak  vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.  Cep telefonu satan bir iş yerindeki  müşterilerle konuşan Akar, lise öğrencisi bir gence, telefona çok bağımlı  olmaması, derslerine çalışması tavsiyesinde bulundu. Tatlı satan bir iş yerini de  ziyaret eden Bakan Akar,  buradan  satın aldığı tatlıyı kendisini bekleyen  vatandaşlara ikram etti.

Vatandaşlarla sohbet eden Akar, daha önce Ağrı’da görev yaptığını,  çocuklarının burada doğduğunu anlattı. Yıllar sonra yeniden Ağrı'ya gelmekten  duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Akar, Ağrılıların her şeyin en iyisine layık  olduğunu, gösterecekleri ferasetle de seçimlerde gereğini yapacağına inandığını  söyledi.

Türkiye'nin çevresinde ciddi askeri ve siyasi durumların olduğunu,  bunların çözülmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını aktaran Akar, şunları  söyledi:

"Terör belasına karşı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnşallah  en son terörist etkisiz hale getirilerek bu terör belasından ülkemiz ve aziz  milletimiz kurtulacak.  Daha önceden beri birtakım hile ve hurdayla  egemenliğimize, bağımsızlığımıza kast etmeye çalışanlara karşı egemenliğimizi  sonuna kadar koruduk. Yeni birtakım olay ve oyunlarla yine bir şekilde ülkemize  ve milletimize karşı hile, fitne ve fesat içindeler ancak Allah'ın izni,  milletimizin sevgisi, güveni ve duasıyla inşallah bunların hepsini daha önce  olduğu gibi yine bir şekilde akamete uğratacağız. Bu küresel paylaşım çetelerinin  başarılı olmasını engelleyeceğiz."

FETÖ, DEAŞ, PKK/YPG terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam  ettiğini belirten Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle içindeki FETÖ'cüler temizlendikçe Silahlı Kuvvetlerimiz  güçlenmekte, bizim kahraman ve fedakar Mehmetçiğimiz kendisine verilen görevleri  üstün başarıyla yapmak suretiyle herhangi bir boşluğa meydan vermemektir. Bu  şekilde, bu çetelerin ve onların arkasındaki  emperyalistlerin hesapları bozuldu.  Yine bu şekilde, çalışmalarımızla bu oyunları bozmaya devam edeceğiz."

"PKK hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz"

Türkiye’nin hedefinde sadece teröristlerin olduğunu vurgulayan Bakan  Akar, şöyle konuştu:

"Bazı alçaklar fitneyle, fesatla aramıza bir mesafe sokmaya, hile  yapmaya çalışıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  hedefinde hiçbir zaman Kürt kardeşlerimiz olmamıştır. Kürtler bizim  kardeşimizdir. Et ve tırnak gibiyiz. Biz binlerce yıldan beri aynı coğrafyayı,  aynı ekmeği paylaşıyoruz. Biz ayrı olamayız. Biz, biriz ve beraberiz. Bu  mücadeleyi omuz omuza yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bizim hedefimiz sadece ve  sadece teröristlerdir. PKK hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz.  Böyle bir şey asla mümkün değildir. Bizim yaptığımız mücadele FETÖ, PKK/YGP ve  DEAŞ teröristleri ve bunların uzantılarına karşıdır. Özellikle dışarıda, batı  basınında bunu çarpıtmaya, istismar etmeye çalışıyorlar. Öyle bir hava veriyorlar  ki bizim YPG/PKK ile olan mücadelemizi 'Türk-Kürt mücadelesi' gibi göstermeye  çalışıyorlar. Bu, yapılabilecek en büyük alçaklıktır. Böyle bir şey asla söz  konusu değil."

"Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz"

Hudut güvenliğinden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini vurgulayan  Akar, şunları kaydetti:

"Hiçbir şekilde egemenlik ve bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğiz,  hiçbir şekilde hak ve hukukumuzu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Bir tek çakıl  taşımızı dahi kimseye vermeyeceğiz. Diğer taraftan da kimsenin toprağında gözümüz  yok. Başta Suriye olmak üzere Irak'ın ve tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne  saygılıyız ancak hakkımızı ve hukukumuzu korumak, 82 milyonluk milletimizin  rahatını, huzurunu, güvenliğini sağlamak bakımından da hiçbir şekilde ülkemizin  güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoruna asla müsaade etmedik. Bundan  sonra da etmeyeceğiz. Bunun için yapılması gereken ne varsa 'ölürsem şehit,  kalırsam gazi' anlayışı içinde yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki  günlerde bir tarafta Münbiç, diğer tarafta Fırat'ın doğusu meselesi var. Bununla  ilgili çalışmalarımızı çok yoğun şekilde sürdürüyoruz. Hazırlıklarımızı yaptık.   Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yeri ve zamanı geldiğinde gereği  yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunu yapacağız. Bunun hiç lamı cimi  yok. Ülkemizin güvenliğini hiçbir şekilde tehlikeye atmayacağız. Bu konuda hiçbir  şekilde taviz vermeyeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...