Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 11:43 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 11:48

Son dakika! Bakan Akar’dan ‘tahıl koridoru’ açıklaması: Sevkiyat planlandığı gibi gidiyor

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen ve gıda maddesi yüklü gemilerin sevkiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Faaliyetlerin şuana kadar planlandığı şekilde gittiğini söyleyen Akar, “Temennimiz bu sürecin aksaksız ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmasıdır” dedi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Son dakika! Bakan Akar’dan ‘tahıl koridoru’ açıklaması: Sevkiyat planlandığı gibi gidiyor
bakan akar,tahıl koridoru

Türkiye’nin yoğun diplomasi ile oluşturulan ‘tahıl koridoru’ sorunsuz bir şekilde işlemeye devam ediyor. Ukrayna limanlarından bugün ayrılan tahıl yüklü üç gemi İngiltere, İrlanda ve Türkiye’ye ulaşacak. Söz konusu gemi faaliyetleri ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamalarda bulundu.

BAKAN AKAR ‘TAHIL SEVKİYATI’NDA SON DURUMU ANLATTI

Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da, Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalandığını hatırlattı. Söz konusu belge kapsamında İstanbul'da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Akar, “Merkezdeki arkadaşlarımız, görevliler karşılıklı anlayış ve koordinasyon içerisinde söz konusu anlaşmanın başarılı, aksaksız bir şekilde yürümesi için gayret gösteriyor” dedi.  

“TEMENNİMİZ BU SÜRECİN AKSAKSIZ TAMAMLANMASI”

Akar sözlerinin sonunda Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki görevlileri çalışmalarından dolayı tebrik ederek, "Temennimiz bu sürecin aksaksız ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmasıdır." dedi.

58 TON MISIR YÜKLÜ GEMİ YOLA ÇIKTI

İrlanda'ya gidecek 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı "Navistar", Odessa Limanı'ndan, İngiltere'ye gidecek 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı "Rojen" ile Türkiye'ye gelecek "Polarnet" isimli 12 bin ton mısır taşıyan Türk bayraklı gemi Çernomorsk Limanı'nından sabah saatlerinde hareket etti.

İLK GEMİNİN YOLCULUĞU SÜRÜYOR

Ukrayna limanlarından çıkan ilk gemi olma özelliğini taşıyan Razoni adlı mısır yüklü geminin, İstanbul’daki kontrollerinin ardından Lübnan'ın Tripoli Limanı'na doğru seyri devam ediyor.

Son dakika! Bakan Akar’dan ‘tahıl koridoru’ açıklaması: Sevkiyat planlandığı gibi gidiyor

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...