Tgrt Haber
10 Haziran 2022 17:30 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 17:38

Son dakika! Bakan Akar’dan Yunanistan’a tepki: Karşılık vermeye devam edeceğiz

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik söylemleri ve eylemlerine karşılık verildiğini ifade ederken uluslararası anlaşmalara uygun adım atıldığını söyledi. Atina yönetimine çağrıda bulunan Akar, Türkiye'nin Ege’de iyi komşuluk ilişkileri dostluk, barış ve zenginliklerin adil paylaşımından yana olduğunu söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Son dakika! Bakan Akar’dan Yunanistan’a tepki: Karşılık vermeye devam edeceğiz
bakan akar,yunanistan,atina

Efes 2022 tatbikatı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik tepkileri Atina’da büyük yankı uyandırdı. Yunanistan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gelirken Yunan hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou yaptığı açıklamada, “Uluslararası hukuka ve uluslararası anlaşmaların yerine tarihte duyulmamış iddialar veya temelsiz mitler geçemez.” dedi.

Son dakika! Bakan Akar’dan Yunanistan’a tepki: Karşılık vermeye devam edeceğiz

BAKAN AKAR'DAN ATİNA YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Atina ile Ankara arasındaki gerginlik tırmanırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklama geldi. Hava Kuvvetleri Komutanlığından 151 subay için Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında, "2020-2021 Dönemi Pilotaj Eğitimi Bröve ve Diploma Töreni”ne katılan Bakan Akar Yunanistan’a sert uyarılarda bulundu.  Bakan Akar, Türkiye’nin Ege’de iyi komşuluk ilişkileri dostluk, barış ve zenginliklerin adil paylaşımından yana olduğunu söylerken, “Uluslararası hukuk, anlaşmalar ne diyorsa onların yerine getirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“TAHRİKLE BİR YERE VARILMAZ”

Bakan Akar sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Komşumuz Yunanistan'daki bazı siyasiler inatla, ısrarla sabah kalkıyor 'Türkiye' diyor, akşam yatıyor 'Türkiye' diyor. Düşmanca, provokatif eylem ve söylemlerini sürdürüyor. Bunların Yunan halkına da büyük zarar verdiğinin bilinmesini istiyoruz. Bazı emekli askerler, bazı siyasiler, üniversitelerdeki bazı öğretim görevlilerinin de bizim anlattıklarımızı anladıklarını ve orada dillendirdiklerini de memnuniyetle müşahede ediyoruz. Biz bir an önce diyaloğun, yapıcı ortamın sağlanmasını, verilen sözlerin yerine getirilmesini, anlaşmalara uyulmasını bekliyoruz. Binlerce ada içinde Türkiye'ye en yakın adalara üst düzey ziyaretler yaparak birtakım törenlerle, eylemlerle, konuşmalarla bu tahriklerle bir yere varılamayacağını anlamalarını bekliyoruz

“YUNANİSTAN’A GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ”

Yunanistan'ın bazı adaları, anlaşmalara aykırı şekilde silahlandırdığını belirten Akar, "Yunanistan'ın haksız ve hukuksuz saldırgan eylemlerinin her birine gerekli karşılığı verdik, vermeye devam edeceğiz. Herhangi bir şekilde bu konularda susmamız, hakkımızı ve hukukumuzu çiğnetmemiz, bazı oldubittilere 'evet' dememiz asla söz konusu değildir. Bunu herkesin bilmesi lazım." diye konuştu.

Türkiye'nin tehdit değil, tam tersine güçlü, güvenilir ve etkin bir müttefik olduğunu dile getiren Akar, şöyle devam etti:

"Türkiye barış için daima bir adım önde olmuş, daima barış elini uzatmıştır. Bu barış elinin tutulmasının aynı zamanda bütün komşularımızın faydasına olduğunu da ifade etmek istiyoruz. İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde diyalog çağrısı bir zafiyet değil. Herhangi bir oldubittiye izin vermeyeceğimizi, hakkımızı çiğnetmeyeceğimizi söylememiz de bir tehdit değil. Bunların anlaşılmasını bekliyoruz."

Son dakika! Bakan Akar’dan Yunanistan’a tepki: Karşılık vermeye devam edeceğiz

Son dakika! Bakan Akar’dan Yunanistan’a tepki: Karşılık vermeye devam edeceğiz

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...