Tgrt Haber
06 Haziran 2014 19:15

Bakan Ala, 'Annelerin çığlığı bizi kendimize getirmeli'

İçişleri Bakanı Ala, terör örgütünün çocuk kaçırmasına ilişkin, "Annelerin çığlıkları bizi bir kez daha kendimize getirmelidir. Biraz daha düşünerek, bir an önce bu süreci sonlandırmalıyız" dedi.

Bakan Ala, 'Annelerin çığlığı bizi kendimize getirmeli'
içişleri bakanı, efkan ala, kaçırılan çocuklar, terör örgütü,

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütünün çocuk kaçırmasına ilişkin, "Annelerin çığlıkları bizi bir kez daha kendimize getirmelidir. Biraz daha düşünerek, bir an önce bu süreci sonlandırmalıyız. Süreci herkesin lehine olacak şekilde sonuçlandırmalıyız. Bizim çabamız budur" dedi. "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı"na katılmak için Diyarbakır'a gelen Bakan Ala, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve Vali Mustafa Cahit Kıraç ile tarihi Ulucami'de cuma namazı kıldı. Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ala, çözüm sürecinin Diyarbakır'daki vatandaşlarda oluşturduğu heyecanı gördüğünü söyledi. "Çözüm sürecini neticelendirerek, barış ve huzur ortamını özellikle de bu bölgeye hediye etmek istiyoruz" diyen Ala, Türkiye'nin bu konuda çok büyük ve ağır bedeller ödediğini dile getirdi. Ala, artık bu bedellerin ödenmemesi için uğraş verdiklerini bildirerek, "Gençlerimiz artık anneleri, babaları ve Türkiye için çalışsın. Çünkü Türkiye insanların hakkını ve hukukunu örseleyen, sınırlandıran, böyle bir anlayış için hareket eden eski Türkiye değil. Gelişmiş bir demokrasi inşa etmek isteyen bir Türkiye var artık. Gelin hep birlikte bunu inşa edelim. Herkes hakkını ve hukukunu temel haklarıyla elde etsin. Herkes bu haklarını kullanarak gelecek kuşaklara aktarsın. Gelin bunu birlikte başaralım" diye konuştu.
"Bu süreci sonuçlandıralım ki, ağır bedeller ödemeyelim"
Çatışmadan, şiddetten ve terörden hiç kimseye fayda olmadığına dikkati çeken Ala, bunları haklı kılacak gerekçe üreten bir zihniyetin bugün iş başında olmadığını belirtti. Ala, Türkiye'yi daha üst seviyelere taşımak istediklerine işaret ederek, şunları kaydetti: "Anneler aynı dilden ağlar. Anneler vicdanlarıyla, kendi dilleriyle ağlıyor. Annelerin çığlıkları bizi bir kez daha kendimize getirmelidir. Biraz daha düşünerek, bir an önce bu süreci sonlandırmalıyız. Süreci herkesin lehine olacak şekilde sonuçlandırmalıyız. Bizim çabamız budur. Bu sürece Kürt, Türk ve etnik kökeni ne olursa olsun herkes katkıda bulunsun ki süreci daha hızlı bir şekilde sonuçlandıralım, daha erken sonuçlandıralım ki daha fazla maliyet ödemeyelim. Arzumuz budur. Diyarbakır'da bunun heyecanını görüyorum. Kardeşlerimizle heyecan içerisinde bunu sonuçlandırmak istiyoruz. Burada bulunan bütün taraflara ve hatta bundan beslenmiş olanlara da çağrıda bulunuyorum. Yazıktır, günahtır. Artık bu tahammül edilecek bir durum değildir. Gelin birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projeye katkı sunun. Bu süreci sonuçlandıralım ki gençlerimiz, annelerimiz ve milletimiz çocuklarına sarılsın, ağır bedeller ödemeyelim." Bütün aktörlerin bu süreçte üzerine düşeni yapmasını vicdani bir borç olarak gördüğünün altını çizen Ala, kararlılıkla bu sorunu neticelendireceklerini ve milletin böylece büyük bir sorundan kurtulacağını dile getirdi. Bakan Ala, din ve vicdan konularında ciddi adımlar atıldığına değinerek, "Millet ne kadar rahatladı. Kimseye bir zararı var mı? Temel hak ve özgürlükler konusunda da attığımız her adımın herkese faydası var. Herkes bu meselede taşın altına elini koymalı. Bu meseleyi bir an önce nihayetlendirmeliyiz" şeklinde konuştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bakan Ala ve beraberindekiler daha sonra çalıştayın yapıldığı otele geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...