Tgrt Haber
17 Ağustos 2021 00:26

Bakan Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Blinken ile Afganistan'ı görüştü

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarından hemen sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Afganistan’daki son durum ele alındı.

Bakan Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Blinken ile Afganistan'ı görüştü
ABD,Dışişleri Bakanı,Mevlüt Çavuşoğlu,Afganistan,Joe Biden

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Afganistan'daki son duruma ilişkin telefonda görüştü.

AFGANİSTAN'DAKİ SON DURUM ELE ALINDI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede, Afganistan'daki son durum ele alındı. Çavuşoğlu ayrıca, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grliç- Radman ile de Afganistan'daki son duruma ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi" denildi.

GÖRÜŞMEDEN ÖNCE BIDEN KONUŞMUŞTU

Bakan Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Bilinken ile yaptığı görüşmenin öncesinde ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'da yaşanan süreçle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yaptığı konuşmasında Afganistan'da hiçbir zaman "ulus inşası" için bulunmadıklarını belirten Biden, ülkeden ayrılma kararının doğru olduğunu savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...